Komentara: 0
Pregleda: 2671

Završena Etno nedelja

17.04.2011. u 15:22h
Izvor: RTV Yueco
Završena Etno nedelja

U Osnovnoj školi “Đuro Salaj” protekle nedelje održana je Etno nedelja u okviru projekat “Škola, naša zajednička kuća”. Predstavili su se Romi, Mađari, Bunjevci i Srbi sa svojom kulturom, jezikom i kulturnim nasleđem. Bila je to prilika da deca, ali i roditelji nauče nešto više o toleranciji narodima koji žive sa njima.

Učenici Osnovne škole “Đuro Salaj” imali su priliku nešto više da nauče o istoriji i kulturu naroda koji žive sa njima. U toku Etno nedelje, đaci su naučili i razliku između multikulturalnosti i interkulturalnosti, kao i kako da budu što tolerantniji.

Drugu godinu za redom u školi se organizuje Etno nedelja. U protekla četiri dana pored upoznavanja sa istorijom i kulturom naroda koji žive na ovim prostorima, prisutni su imali priliku da se upoznaju i sa specifičnim jelima za pomenute narode.

Na završnoj svečanosti učenici, roditelji i nastavnici su imali priliku da pogledaju 15-minutni program na romskom, mađarskom, bunjevačkom i srpskom jeziku, kao i da probaju jela sa “etno zakuske” koja su specijalno za taj dan pripremile majke učenika iz škole. Predstavlje je i “Školski rečnik za bolju komunikaciju” koji sadrži 100 najčešćih reči koje učenici koriste na pomenuta četiri jezika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2671
Povezane teme

etno nedelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.