Komentara: 0
Pregleda: 1958

Završena dva magistralna gasovoda

27.07.2011. u 17:34h
Izvor: RTV Yueco
Završena dva magistralna gasovoda

Završeni su radovi na izgradnji dva magistralna gasovoda u Subotici. Za manje od dva meseca završen je gasovod dužine 4,5 kilometara za potrebe privredne zone Mali Bajmok, dok je podbušivanjem Palićkog puta kompletirana i investicija koja je u većoj meri završena još zimus, a to je magistralni gasovod ka budućoj zoni komercijalnih delatnosti na području bivše kasarne "Petar Drapšin". Ukupna vrednost izgradnje ova dva gasovoda je 30 miliona dinara, a radove je samostalno finansiralo JKP Suboticagas.

Manje od dva meseca bilo je potrebno da se završi izgradnja magistralnog gasovoda od Veterinarskog zavoda do Privredne zone Mali Bajmok. Radovi su startovali 10. juna, da bi se danas gasovod nalazio pod probnim pritiskom, a ako se ispitivanja pokažu kao uspešna trasa će biti zatrpana, a sadašnji i budući investitori u pomenutoj zoni će imati na raspolaganju stabilno snabdevanje gasom iz gasovoda dužine 4,5 kilometara, kapaciteta 8.000 kubika po satu. Investiciju je samostalno realizovalo preduzeće Suboticagas, kreditnim aranžmanom u vrednosti od 25 miliona dinara.

U privrednoj zoni Mali Bajmok ostaje da se izgradi i merno-regulaciona stanica, čime će sva potrebna infrastruktura za investitore biti spremna - gas, voda, struja, kanalizacija, osveteljenje, asfalt, internet veza.

Radovi na izgradnji ovog, ali i magistralnog gasovoda za potrebe zone buduće komercijalnih delatnosti na području nekadašnje karasne na Palićkom putu protekli su bez raskopavanja saobraćajnica i zaustavljanja saobraćaja. Naime, i na jednoj i na drugoj lokaciji obavljeni su komplikovani građevinski zahvati u vidu podbušivanja puta, gde su zapravo cevi "utiskivane" kroz zemlju ispod saobraćajnice. Na taj način, dugo očekivano zemljište za investitore i na jednoj i na drugoj lokaciji je bar što se snabdevanja gasom tiče - spremno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1958
Povezane teme

gasovod

suboticagas

magistralni gasovod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.