Komentara: 0
Pregleda: 3623

Završena Dužijanca malenih

11.07.2011. u 16:29h
Izvor: RTV Yueco
Završena Dužijanca malenih

Hleb od novog žita gradonačelniku Subotice, Saši Vučiniću juče su predali mali bandaš i bandašica Luka Skenderović i Katarina Piuković. U Velikoj Većnici Gradske kuće održana je “Dužijanca malenih” u okviru koje su se predstavila folklorna društva iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Ukrajine.

Juče je Velika Većnica Gradske kuće bila prepuna dece koja su se gradonačelniku predstavila sa pesmama i igrama iz svoga kraja. Učesnici su zadovoljni manifestacijom, a najači utisak na njih je ostavilo takmičenje risara.

Gradonačelnik, Saša Vučinić se zahvalio svih učesnicima i gostima što su izdvojili svoje vreme i učestvovali na “Dužijanci malenih”. Iz običaja jednog naroda “Dužijanca” je postala prava gradska manifestacija.

“Dužijaca malenih” je održana od 8. do 10.jula. Predstavilo se 15 folklornih društava iz naše zemlje, kao i zemalja iz okruženja. Manifestacija je održana u sklopu “Dužijance” koja ove godine slavi jubilej od 100.godina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3623
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

dužijanca

stota dužijanca

dužijanca subotica

100 godina dužijance

dužijanca malenih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.