• Pregleda: 2392

Završena akcija Recikliraj i pobedi

Završena akcija Recikliraj i pobedi

U akciji “Recikliraj i pobedi” najviše sirovina su sakupili učenici Osnovne škole “Janoš Hunjadi” iz Čantavira 4,5 tona, zatim “Sonje Marinković” 2,4 i “10. oktobar” 1,4 tone sirovina. Nagrade su učenicima dodeli članovi gradskog veća za obrazovanje i zaštitu životne sredine Slobodan Čambrag i Suzana Dulić. Takmičenje je organizovala subotička Čistoća u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Takmičenje se održavalo u dve kategorije, za plastiku i papir. Najbolje škole su dobile digitalne fotoaparate, dvd uređaje, sadnice, kao i USB memori stikove.

Cilj akcije je bio da se deca podstaknu da razmišljaju o životnoj sredini i o reciklaži. U akciji je učestvovalo 22 škole, sa ukupno 520 odeljenja i 10673 učenika. Sakupljeno je 7,8 tona pet ambalaže i 11 tona stare hartije čijom reciklažom će da se spasi od seče 180 stabala.

U kategoriji za plastiku učenici OŠ “Matija Gubec” iz Tavankuta sakupili su 932 kilograma, “Janoš Hunjadi” iz Čantavira 1723, “Ivan Milutinović” 190, a učenici Osnovne i Srednje secijalne škole “Žarko Zrenjanin” su sakupili 229 kilograma.U kategoriji za stari papir učenici “Bose Milićević” sakupili su 838, “10.oktobar” 1270 i “Janoš Hunjadi” 2746 kilograma starog papira. Najbolji razred je 8,1 IOŠ “Vuk Karadžić” iz Bajmoka 1118 kilograma plastike i papira, 7b "Janoš Hunjadi” 920 i 3 a "10.oktobar" 697 kilograma plastike i papira.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
Pozeri Odgovori
Naravno zaposlili omladince preko zadruge da im odrade "Lavovski deo posla" u pogonu za reciklažu i naravno omladinci još ni dinara primili nisu. Omladina nikada nije bila ugrožena kao danas...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.