Komentara: 0
Pregleda: 1541

Završen Kup tolerancije

23.11.2008. u 12:26h
<p>Pod motom &ldquo;Svi smo na&scaron;i, napred na&scaron;i&rdquo; u Subotici je zavr&scaron;en četvrti &ldquo;Kup tolerancije&rdquo;, jedno od najmasovnijih sportskih takmičenjavojvođanskih osnovaca i srednjo&scaron;kolaca.Cilj akcije jeste približavanje, međusobno upoznavanje i druženje pripadnika različitih nacionalnih i etničkih zajednica u Vojvodini i u tom smislu izgrađivanje i unapređenje međuetničkog poverenja i uvažavanja kod mladih.</p>
Završen Kup tolerancije

Učesnici finalnih takmičenja u subotičkoj Hali sportova su pobednici šest regionalnih takmičenja, kao i pobednici kvalifikacionih takmičenja održanih u Subotici.Više od 400 takmičara, odmeriće ovog vikenda snage u košarci, malom fudbalu, stonom tenisu i odbojci.

Kao i predhodnih godina, odigrana je revijalna košarkaška utakmica selekcija Izvršnog veća Vojvodine i gradskih vlasti Subotice.Nadmetanja mladih sportista praćena su raznim multikulturalnim manifestacijama.

Otvorena je izložba “Živeti zajedno” čija je tema 500 godina života Srba i Mađara na ovim prostorima, kao i izložba “Bogatstvo različitosti” posvećena multikulturalnom nasleđu Vojvodine. Novac za “Kup tolerancije”predviđen je Odlukom o budžetu Vojvodine, a deo je sufinansirala Vlada Republike Mađarske.

Finalna takmičenja u Subotici održavaju se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za propise, upravu i nacionalne manjine i Udruženja pedagoga fizičke kulture Subotice.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1541
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.