Komentara: 1
Pregleda: 3520

Završen konkurs: Za lepšu Suboticu

18.07.2011. u 16:23h
Izvor: RTV Yueco
Završen konkurs: Za lepšu Suboticu

Završen je konkurs “Za lepšu Suboticu” koji je pokrenulo Javno komunalno preduzeće “Čištoća i zelenilo”. Na konkursu su prijavljena 33 učesnika, a stručna komisija je izbarala najlepše bašte, balkone i okolinu. Nagrade su baštenski alat, sadnice i vaučer od 500 do 3000 dinara za sadnice.

Vaspitačica, Melinda Lekić je primila nagradu u ime predškolske ustanove Naša radost za najlepše uređeno školsko dvorište i predškolske ustanove obdaništa Kalimero na Paliću. Kaže da je zadovoljna i da će ubuduće više da čuvaju i uređuju okolinu.

Nagrade su primili i predstavnici zgrade Dušana Petrovića 11, zatim Margita Klinec u ulici Blaha Lujze broj 22 za najlepše uređenu zelenu površinu oko stambenog objekata. Priznanje za najlepšu zelenu površinu ispred poslovnog objekata pripala je Gerontološkom centru Subotice, najlepši balkon je od Andraša Gombaša, a specijalna nagrad je pripala Rimokatoličkom župnom uredu Leist Josip na Paliću.

U toku je izrada “Zelene regulative Subotice” u kojoj će biti uvrštene sve zelene površine u gradu. Grad godišnje brine o 100.000 metara kvadratnih zelenih javnih površina, parkova i trgova na prostoru od 3000 metara kvadratnih i drugo.

U planu je da se realizuje i projekat “Ozelenimo školska dvorišta. Za tu akciju će grad da izdvoji 1,6 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3520
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

za lepšu suboticu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.