Komentara: 0
Pregleda: 2954

Završen JAZZIK Festival

19.04.2011. u 20:40h
Izvor: RTV Yueco
Završen JAZZIK Festival

Na sceni Jadran usubotu 16. aprila sjajnim koncertima okončan je drugi međunarodni festival džez muzike pod nazivom „Džezik“. Subotičku publiku i brojne goste oduševili su mladi polaznici džez odseka Muzičke škole u Subotici, ali i vrhunski muzičari iz drugih gradova i inostranstva.

Scena Jadran još jedanput bila je lokacija na kojoj su brojni ljubitelji džez muzike uživali slušajući mlade subotičke džez muzičare, najpre „Birdland Project“ koji sačinjavaju mladi polaznici džez odeska subotičke Muzičke škole koji su izuzetnim i svojim prvim javnim nastupom na sjajan način predstavljaju novu mladu subotičku džez-scenu.

Najveće iznenađenje festivala priredio je njegov majlađi učesnik devetogodišnji Pavle Zvekić koji se bavi „Bit Boksom“ tj. oponašenjem intrumenata glasom i prikazao se u najboljem svetlu kao pravo „čudo od deteta“.

Takođe prvi put predstavio se i naš eminetni stomatolog Jaser Badavi, za kojeg mnogi nisu znali da je veliki ljubitelj džeza i koji je odlično izveo svoj program pod uticajem velikana kao što su Frenk Sinatra, Toni Benet i drugi.

Najprijatnije osveženje publici i festivalu verovatno je pružio Hamleto Stamato iz Brazila, zemlje čija muzika i danas očarava svet svojim posebnim zvukom čije slušanje u svim ljudima izaziva najprjatnije emocije.

Publika je imala prilku da čuje i „Bifank“ sastav iz Srbije, čiji muzičari danas predstavljaju verovatnu najprimentniju maldu generaciju džez muzičara Srbije. „Bifank“ sastav pružio je publici maestralan perforamans čiji novi kvaliteta jeste pravi dragulj novije Džez scene u Srbiji.

Reakcije publike, samih izvođača i organizatora ovaj festival učinili su mnogostruko uspešnim, jer grad Subotiuca, po rečima našeg istanutog sugrađanina i kompozitora Kornelija Kovača koji je i otvorio festival, Subotica konačno ima i džey festival i muzičare kakve zaslužuje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2954
Povezane teme

festival subotica

Jazzik

Jazzik Festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.