Komentara: 1
Pregleda: 2285

Završen festival “Pisci u fokusu”

04.04.2012. u 01:32h
Izvor: SuMedija
Završen festival “Pisci u fokusu”

Peti Regionalni književni festival “Pisci u fokusu” u organizaciji Fondacije „Danilo Kiš“ završen je u subotu 31. marta koncertom Nenada Gabrića. Subotička publika je bila u prilici da upozna književno delo trenutno najaktuelnijih pisaca iz regiona.

„Pisci u fokusu“ ovogodišnjeg festivala bili su: Jelena Lengold, Marko Vidojković, Zoran Ćirić, Kruno Lokotar, Janoš Afra, Akoš Kele Fodor, Boris Dežulović, Renato Baretić, Zoran Trklja, Robert Perišić, Katalin Ladik, Peter Božik, Marta Joža, Atila Širbik i Oršolja Benčik. U večernjim časovima tokom tri dana festivala nastupali su bendovi Mršavi pas i hor voluharica, Omladinac 11 i Nenad Gabrić dok je u Galeriji Otvorenog univerziteta bila postavljena izložba Atile Štarka, mladog grafičara iz Budimpešte. U off programu poeziju je čitao pesnik i bloger Zoran Trklja.

Umesto razgovora sa Renatom Baretićem, koji je bio odsutan zbog bolesti, imali smo priliku da prisustvujemo krajnje zanimljivom i neobičnom književnom predstavljanju Renata Baretića i njegovog dela u izvođenju Kruna Lokotara i Borisa Dežulovića. Publika je uživala u koncertima koji su se na kraju festivalskog dana održavali u Studiju 11. Ovo je takođe bila sjajna prilika za čitaoce da kupe svoje primerke knjiga po sniženim cenama, da upoznaju pisce i dobiju potpisane knjige. Organizatori su zadovoljni proteklim festivalom, odazivom publike i naglašavaju važnost održavanja ovog festivala čiji je cilj popularizacija pisane reči među mladima, kao i upoznavanje ovdašnje publike sa aktuelnom književnom scenom u Srbiji i regionu.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2285
Povezane teme

festival pisci u fokusu

Fondacija Danilo Kiš

Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.