Komentara: 0
Pregleda: 3726

Završen 11. Trenchtown Festival

03.05.2011. u 15:01h
Izvor: RTV Yueco
Završen 11. Trenchtown Festival

Trenchtown festival u Etno kampu palićke šume završen je sinoć kasno u noć. Kvalitet i značaj ovog festivala svake godine potvrđuje se sve većom posećenošću, ali i koncertima muzičkih imena koji ovom festivalu daju epitet sub-kulturnog epicentra.

Nevidljiva šumska kapija „Trenchtown“ festivala zavorena je po 11. put. i svim posetiocima, pa i izvođačima koji su njemu nastupili učinio se poseban i nezaboravan. Pored sjajnih nastupa novog subotičkog poetsko-progresivnog žanra sastava „Ljudske potrebe“ i grupe „Goribor“ koja je takođe prvi put na „Trenču“. Koncertno veče na glavnoj bini otvorio je hrvatski sastav TBF koji je publici pružio pozitivan zvuk, od hip hop-a, reggae-a i dub-a do funk-a, rock-a i afro-beat-a.

Angažovani tekstovi i u muzičkom smislu zapaljiva kombinacija duba, hip hopa i čvrstog gitarskog zvuka bosanskog sastava Dubioza kolektiv protresao je Etno kamp kao jedan od trenutno najenergičnijih regionalnih bendova.

Kišovito vreme nije pokolebalo najveće entuzijaste i zaljubljenike u muziku i prirodu, jer urbanizaciija tzv „betonske džungle“ stvara sve veću ljudsku potrebu za prirodnom, jer je osecaj slobode misli, govora i čoveka uopšte ukoričeno u njegovu pritrodu, kao što je i „Trenčtaun“ festival 11. put potvrdio da , kao i osnovne ljudske potrebe, mora i treba da postoji.

Fotografije sa Trenchtown Festivala možete pogledati na sledećim linkovima:

Prvi dan - FC Apartude utd, Vrooom, Partibrejkersi, Bei the fish
Drugi dan - Svi na pod, Vlada Divljan i NVO, Zemlja gruva, Ritam nereda
Treći dan - Sopot, TBF, Dubioza kolektiv, The Carbonfools

Trenchtown Festival Etno Kamp Slike

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 3726
Povezane teme

Trenchtown festival

Trenchtown Subotica

Fotografije Trechtown

Slike Trenchtown

Trenchtown Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.