Komentara: 4
Pregleda: 4040

Zaštita od porodičnog nasilja - seminar na Paliću

16.06.2012. u 20:03h
Izvor: RTV Yueco
Zaštita od porodičnog nasilja - seminar na Paliću

Žrtve nasilja u porodici se sve više oglašavaju, a takvi predmeti se sve više procesuiraju. Žrtve slučajeve najčešće prijavljuju policiji, ali u pojedinim situacijama nisu zadovoljni postupanjem policije, pa je stoga izrađen priručnik sa jasnim smernicama postupanja policajaca u određenim sistuacijama. Ovo je samo jedan od rešenja problema o kojima se raspravlja na seminaru posvećenom boljoj zaštiti žrtava porodičnog nasilja koji se održava na Paliću.

Policijska struka, predstavnici sudstva, tužilaštva, centara za socijalni rad, nevladinog sektora i sudske medicine u tri dana na Paliću pokušaće da dođu do odgovora na pitanje kakva je praksa po pitanju reagovanja na krivično delo nasilje u porodici, koji su nedostaci zakonske regulative, zatim smernice ispravljanja tih nedostataka, ali i da ukažu na nužnu potrebu saradnje između svih organa koji se bave ovom problematikom.

Kako je rečeno na seminaru, Kriminalističko – policijska akademia je u saradnji sa Ministarstvom za rad i socijalna pitanja pripremilo priručnik namenjen pripadnicima policijskih uprava u Srbiji sa idejom da se na bolji način pristupa slučajevima rodno zasnovanog nasilja, uključujući i nasilje u porodici. U priručniku je policijskim službenicima na praktičan način sugerisano postupanje u određenim situacijama.

Seminar traje do sutra, sa ciljem razvoja održive i sveobuhvatne zaštite žrtava porodičnog nasilja. Organizator je udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, u saradnji sa Pokretom za reformu pravosuđa, i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

Zaštita od porodičnog nasilja - seminar na Paliću

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4040
Povezane teme

palić

porodično nasilje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.