Komentara: 10
Pregleda: 6132

Zastave Vojvodine nema u Subotici

13.05.2011. u 12:27h
Izvor: Večernje novosti
Zastave Vojvodine nema u Subotici

Uprkos pritiscima, zastave Vojvodine još nema na zgradama desetak opština. Među ”neposlušnima” Subotica, Apatin, Bačka Palanka, Šid pokleknuo.

I pored pritisaka kojih je, naročito u poslednjih mesec dana, bilo na njihove čelnike, na zgradama desetak od ukupno 50 gradova i opština u Vojvodini, vojvođanska zastava i dalje se ne vijori.

Tako je na Gradskoj kući u Subotici, kao i do sada, okačena samo zastava Srbije kojoj se, ali samo o njihovim praznicima, pridodaju i zastave nacionalnih manjina čiji jezik je u službenoj upotrebi (Mađari, Hrvati i Bunjevci), kao i steg Vojvodine.

- To je regulisano u odluci gradskog parlamenta iz 2006, koju ćemo i ubuduće striktno poštovati. Ko misli drugačije, može zvanično da traži izmenu te odluke - kaže za Večernje novosti subotički gradonačelnik Saša Vučinić (DS). 

Vojvođanskog simbola nema ni na gradskoj kući u Apatinu, a prema rečima predsednika opštine Živorada Smiljanića (SPS), neće ga ni biti.

- U mnoštvu problema koje svakodnevno rešavamo, zaista nam ni na pamet ne pada da se time bavimo. Tu je zastava Srbije i tako će i ostati - kategoričan je Smiljanić.

Ni na sedištu Skupštine opštine Bačka Palanka, gde je na vlasti koalicija SRS-DSS, pokrajinskog barjaka - nema.

- Neće ga ni biti, bar dok je na vlasti sadašnja koalicija - tvrdi predsednik opštine Dragan Bozalo (SRS). - Ligaši su, doduše, na takozvani Dan zastave, bili kod mene s namerom da mi poklone jednu, ali su je i vratili. Među onima koji su, u međuvremenu, ipak istakli zastavu Vojvodine je opština Šid.

- Sa tim zahtevom nam se obratio opštinski odbor LSV, ali smo mi, i ranije, u skladu sa odlukom pokrajinskog parlamenta, imali nameru da, pored republičke, stavimo i tu zastavu - kaže Jovana Lakić, iz kabineta predsednice te opštine Nataše Cvjetković.

 

LIGAŠI NE ODUSTAJU

LSV će, kaže za ”Novosti” Bojan Kostreš, zamenik predsednika te stranke, i dalje insistirati da zastava Vojvodine bude - svuda.

- Ponovo ćemo razgovarati sa čelnicima opština gde je još nema, a ako i to ne da rezultat, tražićemo da se primene zakonska sredstva koja će ih privoleti da je istaknu.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 6132
Povezane teme

Saša Vučinić

zastava vojvodine

vojvođanska zastava

gradska kuća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.