Komentara: 0
Pregleda: 1195

Zasjala subotička zvezda

22.11.2008. u 15:06h
<p>Povodom 100 godina početka izgradnje Gradske kuće i pu&scaron;tanja u rad dekorativne rasvete priređena je svečanost na platou ispred glavnog ulaza. je svečanost u čast najlep&scaron;eg zdanja u gradu. Uvodnu numeru izveo je &bdquo;Garden quartet", a potom je sa balkona zapevao Du&scaron;an Svilar.</p>
Zasjala subotička zvezda

Više stotina građana pozdravljalo je poznatog mladog sugrađanina koji je prvo otpevao pesmu „Čija je ono zvezda", a zatim i nove pesme sa albuma prvenca.

- Presrećan sam što mogu da vas pozdravim sa ovog mesta i što sam večeras sa vama, jer Gradska kuća je naša najlepša zvezda -rekao je Svilar.
Građena prema projektu Marcela Komora i Dežea Jakaba, budimpeštanskih arhitekata, u mađarskoj varijanti secesije, ona se nalazi u centru zaštićenog gradskog jezgra na ponos svih Subotičana.
Sanja Moravčić, glumica Narodnog pozorišta, predstavila je Gradsku kuću kao subotičko čudo pročitavši odlomak iz istoimene knjige Boška Krstića. O projektu i arhitektama Komoru i Jakabu govorio je Geza Vaš, direktor Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, dok je pesnikinja Marija Šimoković, pročitala svoju pesmu o Gradskoj kući.
Novu dekorativnu rasvetu uključio je gradonačelnik Saša Vučinić, rekavši da je obasjava 565 svetiljki i reflektora i da je projekat rađen oko dva meseca.
- Gradska kuća je naš svetionik od kojeg polazimo i kome se uvek vraćamo. Nijedan Subotičanin ne može da zamisli grad bez nje, jer je ovo zdanje naša mera i lepota. Neka svetlo sa nje obasja sve vaše puteve - rekao je Vučinić.
Postepeno osvetljavanje pratila je muzika valcera „Na lepom plavom Dunavu", a potom je grupa „Perpetuum Mobile" održala koncert na 45,5 metara visine, na terasi vidikovca.

Više slika možete videti na ovom linku:
http://www.subotica.com/photo/album/36244/8/533934

 

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1195
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.