Komentara: 3
Pregleda: 4323

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom

28.07.2011. u 16:48h
Izvor: RTV Yueco
Zapošljavanje osoba sa invaliditetom

U okviru projekta “Inkluzija i resocijalizacija osoba sa invaliditetom” koji relizuje Gerontološki centra u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje biće zapošljeno 24 lica. Projekat traje šest meseci, a košta 4,6 miliona dinara. U okviru projekata dodeljena je i oprema za rad u Info centru. U Gerontološkom centru kroz programe javnih radova i stručnu praksu do sada je zaposleno 100 lica sa invaliditetom.

U prostorijama Info centra, na adresi Žarka Zrenjanina broj 16, gde se nalazi Gerontološki klub Centar 2 održana je promocija projekta “Inkluzija i resocijalizacija osoba sa invaliditetom”. Dodeljena su dva kompjutera za potrebe rada centra u kome će osobe sa invaliditetom imati mogućnost da se upoznaju sa svojim pravima i načinom kako da ih ostvaruju.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja kroz razne projekte ove godine stavio je prioritet na zapošljavanje osoba sa invaliditetom. U proteklih šest meseci zapošljeno je 97 lica koliko je ukupno u protekle dve godine zapošljeno osoba sa invaliditetom. U Severnobačkom okrugu je odobreno šest projekata za zapošljavanje 70 osoba sa invaliditetom u vrednosti od 14 miliona dinara.

Info centar osnovan je 2007. godine sa ciljem da se licima sa invaliditetom pruži podrška u postupku ostvarivanja njihovih zakonom garantovanih prava u okviru penzijskog, zdravstvenog osiguranja i socijalne zaštite, i to na taj način što se lica sa invaliditetom upoznaju sa pravima koja po zakonu imaju, obaveštavaju se o dokumentaciji koju treba da prikupe radi ostvarivanja svojih prava, onima koji zbog svoje invalidnosti nisu u mogućnosti sami da prikupe pomaže se u prikupljanju potrebne dokumentacije, te se upućuju organima i institucijama nadležnim za rešavanje njihovih zahteva.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4323
Povezane teme

Nenad Ivanišević

zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Zlatko Panić

Nacionalna služba za zapošljavanje

info centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.