• Pregleda: 2404

Započeli radovi na asfaltiranju Ulice Jug Bogdana

Stanovnici Ulice Jug Bogdana u Mesnoj zajednici Mali Radanovac uskoro će dobiti asfalt. Radovi su započeli prošle nedelje, kada je postavljen tucanik kao podloga, a sada se očekuje presvlačenje ulice asfaltom. U planu za ovu godinu je i rekonstrukcija još dve ulice u ovom delu grada, Oromske i Dunavske.
Započeli radovi na asfaltiranju Ulice Jug Bogdana

Iako je pola Oromske ulice pod betonom, u drugoj polovini je rupa do rupe, objašnjava Klara Gubatović Ostrenko, koja tu živi više od 30 godina. Nekoliko puta su, priča, pokušavali da sa nadležnima dođu do rešenja problema, međutim bez uspeha, a nedavno su pokrenuli i peticiju koju su svi stanovnici potpisali. Ovog puta će, ističe, biti uporni, a zadovoljili bi se i nasipanjem tucanika.

- Samo blato. Moraš paziti da ne padneš u rupu, a ako neko ide automobilom, mora da pazi da se nešto ne slomi na automobilu. Kad smo ranije pitali za ovu ulicu, rekli su nam da ne mogu da asfaltiraju zato što smetaju stubovi i vodovodna i gasna instalacija pored puta i ne smeju raditi - kaže Gubatović Ostrenko.

Još jedna neasfaltirana ulica u tom delu grada, Dunavska, iako kratka, godinama stvara muku njenim meštanima. Vilmoš Ujvari tu stanuje tridesetak godina i prema njegovim rečima, ranije je bio aktivniji u borbi za svoju ulicu, ali je naposletku odustao. U tri navrata se sa komšijama organizovao i nasipao kamenje kako bi zakrpili rupe.

- Ovo je katastrofalno. Ne toliko meni, jer sam na ćošku, već ostalima koji prolaze. Tri puta smo sami sakupili i donosili kamenje i nasipali, a taman kad naspemo, dođu da prave kanalizaciju. Kada su to napravili, onda su počeli nešto drugo da kopaju, tako da smo tri puta donosili kamenje, sakupljali pare i pravili, a sad nam je dosadilo, nestalo para, došla je situacija da nemamo ništa i sad smo u bari - objašnjava Ujvari.

Rešenje problema žitelja ove dve ulice se nazire, jer prema najavi predsednika Mesne zajednice Mali Radanovac, do kraja godine je u planu nasipanje tucanika u Oromskoj i Dunavskoj.

- Znamo za probleme, peticija nije stigla još do Mesne zajednice, mada sam čuo da će gospođa tek sada da preda peticiju. Već imamo godovor sa Gradom da će se postaviti tucanik, odnosno da će se postaviti sloj tucanog kamenja u Oromskoj ulici i isto tako u Dunavskoj ulici - najavljuje Ištvan Dobo, predsednik Mesne zajednice.

Ove godine odobreno je asfaltiranje Jug Bogdanove, a prošlog četvrtka započeli su radovi u toj ulici.

- Prvo su otklonili gornji, zemljani sloj, a do sada su postavili tucanik radi pripreme podloge za asfaltiranje. Asfaltiranje će se uskoro završiti, u zavisnosti od vremenskih prilika i to se finansira iz sredstava Grada Subotice - dodaje Dobo. 

Osim ove tri ulice, u planu je i sanacija trotoara u Ulici Lifke Šandora. Ištvan Dobo podseća da je u prethodnom periodu obnovljen trotoar u Radnoti Mikloša, kao i da je sređena Pionirska ulica. Plan rukovodstva ovog naselja je da se urede sve ulice, a kao poslednja će verovatno na red doći Đevđelijska, napominje naš sagovornik.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

3
Vlado Odgovori
Bravo. Tako se to radi za razliku od rukovodstva mesne zajednice Zeljeznicko naselje koji samo pune svoje dzepove, asfaltiraju ulice od 500 metara sa dve kuce gde im zive rodjaci, organizuju zurke i renoviraju sebi stolice. Kanalizacije nema u 90% ulica, opticki kabel ne postoji, gradska voda u trecini naselja, jedva tucanikom pospu po koju ulicu, ne postoji decije igraliste, premali parking kod pijace. Jos slave pobedu na izborima kao da je ta pobeda dobijena zahvaljujuci njihovom marljivom i postenom radu. Pobedili su jer je samo njihova rodbina izasla na glasanje i neki politicki pacenici.
Bobo Odgovori
U toj ulici ima 5 kuća?!?!?!?!?! Stvarno je to prioritet za asfaltiranje?
Ja Odgovori
BOBO
Nekome je možda interes da ima asfaltni prilaz kasarni iz te ulice. Jedino je to objašnjenje zašto ta ulica pre nekoliko neasfaltiranih u okolini, sa daleko većim brojem kuća.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.