• Pregleda: 8658

Zaplenjeni telefoni, aparati za trajnu šminku i zubarska oprema

Carinici su tokom vikenda na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 100 mobilnih telefona, dva kozmetička aparata i opreme za stomatološku ordinaciju, saopšteno je iz Uprave carina.
Zaplenjeni telefoni, aparati za trajnu šminku i zubarska oprema

U prvom slučaju su, 30. oktobra 2015. godine, prilikom kontrole „Passata“ novosadskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji Novosađanin, vlasnik privatne firme u Mađarskoj, otkrivena dva aprata “Purebau-Magic Liner“ za trajnu šminku sa pratećom opremom i devet paketa sterilnih igala. Putnik je u zemlju ušao preko zelenog kontrolnog prolaza, rezervisanog za one koji nemaju ništa za carinjenje, što je i rekao carinicima, da bi detaljnom kontrolom, u torbi za laptop na suvozačkom sedištu bili pronađeni neprijavljeni aparati za trajnu šminku, sa pratećom opremom i kompletima sterilnih igala.

Samo nekoliko sati kasnije, prilikom kontrole putničkog kombija niških registarskih oznaka, koji je takođe u zemlju ušao trakom obeleženom zelenim semaforom, pronađeno 106 mobilnih telefona „Hyundai“ MB-140 i MB-108. Telefoni su pronađeni u dve kartonske kutije, ispod torbi sa ličnim prtljagom. Pre nego što su carinici otkrili prekršaj, vozač kombija 49-godišnji nezaposleni Nišlija i njegova tri saputnika na relaciji Bazel-Niš, rekli su da osim ličnih stvari i polovnog bojlera, frižidera i tepiha nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli.

U nedelju, 1. novembra 2015. godine, otkriven je i pokušaj da se u zemlju prokrijumčari polovna zubarska stolica sa pratećom opremom marke „Sirona E3“ i polovna vakum mašina za mešanje gipsa „Multivac 4“. U tom pokušaju onemogućen je 46-godišnji profesor muzike iz Zaječara, inače dvojni državljanin - Srbije i Francuske. On je na granični prelaz pristigao iz Francuske, kombijem francuskih registarskih iznaka, sa još dvoje saputnika. Na pitanje carinika rekao je da nema ništa da prijavi osim ličnih stvari i polovnog stola za masažu, koji je kao pošiljku preuzeo za prijatelja. Međutim, u pošiljci se umesto upotrebljavanog stola za masažu nalazila već pomenuta zubarska oprema. 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
DDD Odgovori
Konkurencija je čudo...
Vesko Odgovori
Sve se moze otkriti i pronaci, samo ne silni opljackani novci od naroda i drzave.
Zato se taj manjak mora nadoknaditi od građana, vecim porezima i dazbinama,
kao i smanjivanjem plata i penzija građana koji nisu ucinili ni jedno krivicno delo.
Pajo Odgovori
To nije sto za masazu nego za tetovazu! To je cest biznis za male pare se kupi u nemackoj francuskoj svetske dopremi se do skladista u blizini granice u delovima se prenese elektronika se remontuje navuce se nova presvlaka i Zarada preko dve hiljade eura!
Radovanovic.M Odgovori
Boranija-buranija vesti
mrgud Odgovori
Pajo ne lupetaj...
Sion Odgovori
A pored njega prodjose 100 slicnih njemu...
Heh kad udjemo u EU ovi carenici i spedicije ce ostati bez posla.
Pajo Odgovori
Mrgud@
Slucajno sam ucestvovao u jednoj transakciji i cak znam u kojem belom kontenje i pored u magacinu bivse fabrike je skladiste!
Pika Odgovori
Pajo, malo poradi na gramatici , ne zbunjuj
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.