Komentara: 6
Pregleda: 4710

Zaplenjena profesionalna muzička oprema i kamionski delovi

08.12.2020. u 11:42h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa policijom, carinici su na graničnom prelazu "Horgoš" tokom proteklog vikenda sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili profesionalnu muzičku opremu i rezervne delove za kamione, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 1,2 miliona dinara.
Zaplenjena profesionalna muzička oprema i kamionski delovi

Neprijavljena muzička oprema otkrivena je kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristiglo vozilo, kojim je iz Štutgarta ka Veterniku sam putovao 35-godišnji vozač. Prilikom susreta sa carinicima, rekao da nema ništa da prijavi.

Detaljnom kontrolom automobila utvrđeno je da se iza vozačkog sedišta, kao i u prtljažniku pored kofera i među ličnim stvarima, nalazi šest kutija sa novom muzičkom opremom. Na pitanje carinika o čemu je reč, vozač je odgovorio da se radi o delovima kompjutera koji ne vrede mnogo.

Proverom je utvrđeno da se ipak radi o potpuno novoj, profesionalnoj muzičkoj opremi robne marke "Allen &Heath". Uz zapisnik o prekršaju, zadržano je nekoliko mikseta i druge studijske muzičke opreme, vredne preko milion dinara.

Sličan prekršaj zabeležen je na ovom prelazu, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju pristiglo vozilo kojim je sam putovao 22-godišnji mađarski državljanin.

On je takođe tvrdio da nema ništa da prijavi, da bi fizičkim pregledom u automobilu bilo pronađeno osam kutija sa novim delovima za kamion marke "Man".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4710
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

carina

carinici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.