• Pregleda: 3019

Zaplene na graničnom prelazu Horgoš

Zaplene na graničnom prelazu Horgoš

Na graničnom prelazu Horgoš spečen je pokušaj krijumčarenja lovačke opreme, municije i veće količine firmirane garderobe, ukupne vrednosti oko 78.000 evra. Prekršaje su otkrili carinici u saradnji sa graničnom policijom, roba je zaplenjena, a protiv odgovornih su pokrenuti prekršajni postupci, saopštila je danas Uprava carina.

Detaljnom kontrolom prtljažnika "Lastinog" autobusa koji saobraća na liniji Geteborg - Novi Pazar danas je otkrivena lovačka oprema, pribor i municija koja se nalazila u dve putne tobre, koju niko nije prijavio. Tu su se nalazile lovačke čizme, kape, šubare, jakne, rukavice, ali i barut, 200 lovačkih zrna, čaure, kapisle i alat za punjenje čaura sa zrnima, navodi se u saospstenju i dodaje da je ukupna vrednost prekršaja procenjena na oko 7.300 evra. Protiv jednog od trojice vozača pokrenut je prekršajni postupak, jer je prema sopstvenim rečima, zaboravio da prijavi robu koju je primio u Švedskoj kao pošiljku za nekoga u Beogradu.

Na istom graničnom prelazu u kombiju marke Ford, kojim je upravljao bugarski državljanin, otkrivena je velika količina firmirane garderobe čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 52.000 evra. Na zadnjem sedištu i u prtljažniku pronađeno je ukupno 411 komada nove garderobe raznih robnih marki. Sva navedena garderoba i vozilo u kome se nalazila privremeno su zadržani do okončanja prekršajnog postupka, dok je vozilo zadržano jer vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila u kome je prevožena. Ukupna vrednost prekršaja je 54.500.000 evra.

Dan ranije na prelazu Horgoš otkrivena je veća količina originalne garderobe čija je vrednost procenjena na oko 16.000 evra u autobusu koji saobraća na liniji Dortmund - Priština. U prtljažniku je pronađena nova neprijavljena garderoba marke ''Burberry'' zapakovana u veliku punu torbu. Bilo je tu majica, košulja, rolki, farmerki, džempera, ali i tašni i kaiševa, navodi se u saopštenju. Tek nakon što je roba otkrivena, kao vlasnik se javio jedan od trojice vozača, K.L. iz Podujeva, protiv koga je i pokrenut prekršajni postupak.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.