Komentara: 29
Pregleda: 17261

Zanatlije i građevinari počinju sa radom, za dve sedmice ugostitelji, skraćuje se policijski čas

19.04.2020. u 00:08h
Izvor: Subotica.com
Zabrana kretanja, popularnije zvana policijski čas, od utorka će početi od 18 časova. Naši najstariji sugrađani moći će da se kreću od 18 do 01 čas utorkom, petkom i nedeljom, u trajanju od pola sata.
Zanatlije i građevinari počinju sa radom, za dve sedmice ugostitelji, skraćuje se policijski čas

Kako je večeras najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić od utorka se otvaraju sve zanatske radnje - automehaničarske, krojačke, vulkanizerske, a sve druge radnje, manje od 300 kvadrata koje nisu u tržnim centrima, od 27. aprila. Plan je da frizerski saloni, saloni lepote, teretane, budu otvoreni od 4. maja.

Vučić je rekao da se otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira između 4. i 11. maja. Po rečima predsednika Vučića "punom parom" od utorka moći će da krenu da rade građevinari, i u visokogradnji i u niskogradnji, jer, kako kaže, u Srbiji ima mnogo projekata.

Kada je reč o profesionalnim sportistima tu postoji možda najviše nedoumica, jer je za njih neophodno da se urade sistematski pregledi i skrininzi i o tome će, kako kaže, lekari da govore. Verovatno će moći to da obave posle 27. aprila, ali uz posebnu zaštitu.

- Naši najstariji sugrađani će imati mogućnost da izaberu svojih pola sata za šetnju, utorkom, petkom i nedeljom u periodu od 18 do 01 čas. Cilj nam je da izbegnemo da svi penzioneri budu u isto vreme na ulicama - objasnio je Vučić, dodajući da će ostati dosadašnje pravilo za odlazak u prodavnicu za penzionere.

Kako je najavljeno, iznos od 100 evra koji je država obećala kao pomoć građanima, na račune svih punoletnih državljana biće uplaćeno oko 11. maja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 nedelje
Komentara: 29
Pregleda: 17261
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.