• Pregleda: 3998

Zakasnela podrška lokalne vlasti?

Zakasnela podrška lokalne vlasti?
Odbornici lokalnog parlamenta su na 25. sednici koja je počela juče, a završena danas jednoglasno usvojili Zaključak o podršci zahteva u vezi sa privatizacijom preduzeća Sever.

U Zaključku Skupština grada podržava zahteve iznete na protestima nezadovoljnih građana, članova Udruženja Solidarnost i bivših radnika ATB Sever zbog otpuštanja velikog broja radnika, izražava nezadovoljstvo zbog gašenja proizvodnih programa, izostanka otvaranja novih i ukidanja postojećih radnih mesta, kao i poražavajućih efekata privatizacije ovog preduzeća.

Skupština grada zahteva od nadležnih organa da ispitaju sve okolnosti koje su dovele do nezadovoljstva bivših radnika i akcionara zbog neuspešne privatizacije i traži, ukoliko se utvrde nepravilnosti u izvršavanju obaveza iz kupoprodajnog ugovora, da se preispita mogućnost poništavanja privatizacije i preuzimanja vlasništva preduzeća od strane države.

Učestvujući u diskusiji o ovoj tački dnevnog reda, gradonačelnik Saša Vučinić je istakao da je Sever jedna od najljućih privatizacionih rana na telu nekedašnje privrede ovog grada.

Izvor: RTV City

povezane teme

2
pepinjo Odgovori
Gospodo kasnoje.Gde ste bili kad su poceli otkazi ,pre par godina?
Marin Odgovori
Pastor je bio na celu tenderske komisije za prodaju Severa, eto gde su bili...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.