Komentara: 2
Pregleda: 2492
Foto

"Zajedno smo jači" - humanitarni događaj u parku Mini Jugoslavija

21.08.2023. u 15:31h
Izvor: Subotica.com
Udruženje "Za Suboticu svim srcem" proslavilo je treći rođendan. Tim povodom, na prostoru parka Mini Jugosavija organizovali su proslavu koja je okupila veliki broj dece, a koja je imala humanitarni karakter. Na događaju je prikupljeno 38.280 dinara.
"Zajedno smo jači" - humanitarni događaj u parku Mini Jugoslavija

Simbolično, na Međunarodni dan humanosti, ova organizacija uz podršku drugih udruženja ali i pojedinaca velikog srca, priredila je ovaj događaj pod nazivom "Zajedno smo jači" koji je imao humanitarni karakter. Orila se dečja graja "Jugolendom", uživali su mališani tokom dana u različitim aktivnostima, koje su bile prilagođene za sve uzraste - od izlivanja figurica, preko mađioničara do turnira u malom fudbalu. 

- Nakon tri godine postojanja naše organizacije, priredili smo jedan mali događaj gde smo se mahom opredelili za dečje aktivnosti i radionice, igra "Potraga za blagom, Elza, mađioničar, i druge kulturno - umetničke aktivnosti - kaže Branko Prćić iz organizacije "Za Suboticu svim srcem" ističući da je ponosan na sve do sada urađeno, ali da su veliki projekti u planu i u budućnosti - Ponosni smo na veliki broj akcija koje smo imali u zadnje vreme, a u planu je da u budućnosti baš na ovom prostoru organizujemo akcije i događaje. 

"Zajedno smo jači" - humanitarni događaj u parku Mini JugoslavijaOva organizacija iz godine u godinu broji sve veći broj građana, a samim tim povećava se i broj onih kojima izlaze u susret - na spisku porodica koje mogu da računaju na njihovu pomoć, trenutno je skoro 1000 ljudi. 

- Od građana imamo jako veliku podršku, oni su srce naše organizacije. Trenutno imamo regstrovano 232 porodice kojima pomažemo, što je između 900 i 1000 ljudi kojima pomažemo svakodnevno. Uvek imamo nove članove, broj se stalno uvećava - prošle godine imali smo oko 100 porodica, a ove godine više od 230 - zaključuje Prćić. 

Naredne akcije u njihovoj organizaciji biće štandovi u centru grada za Dan grada kao i za Zavičajne dane, dok se za decembar tradicionalno planira podela paketića najmlađima. 

"Zajedno smo jači" - humanitarni događaj u parku Mini JugoslavijaHumanitarni događaj "Zajedno smo jači" organizovan je na prostoru "Jugolenda", gde su u hladovini u bogatom programu uživali podjednako i deca i odrasli, a Goran Gabrić predsednik Pokreta "IV Mini Jugoslavija" kaže da mu je izuzetna čast što su na ovaj način mogli da doprinesu organizaciji humanitarnog događaja. 

- Ovaj prostor je prikaldan za to. Puno mi je srce kada vidim koliko ima dece, ljudi, to je ono čemu težimo. Imali smo danas i  program vezan za Vajarsku koloniju, gde smo napravili spomenik Nikoli Tesli, koji je danas otkriven. Trudimo se da idemo ka nekoj široj priči, da to ne bude samo politički već da svetski prizantim ljudima ovde nađemo mesto - zaključuje Gabrić. 

Izvor: Subotica.com
"Zajedno smo jači!" - humanitarni dan udruženja "Za Suboticu svim srcem" "Zajedno smo jači!" - humanitarni dan udruženja "Za Suboticu svim srcem" "Zajedno smo jači!" - humanitarni dan udruženja "Za Suboticu svim srcem" "Zajedno smo jači!" - humanitarni dan udruženja "Za Suboticu svim srcem" "Zajedno smo jači!" - humanitarni dan udruženja "Za Suboticu svim srcem" "Zajedno smo jači!" - humanitarni dan udruženja "Za Suboticu svim srcem" "Zajedno smo jači!" - humanitarni dan udruženja "Za Suboticu svim srcem" "Zajedno smo jači!" - humanitarni dan udruženja "Za Suboticu svim srcem"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2492
Povezane teme

Goran Gabrić

mini jugoslavija

udruženje za suboticu svim srcem

branko prćić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.