Komentara: 0
Pregleda: 5523

Zadovoljni akcijama, kažu direktori policija Srbije i Mađarske

12.12.2011. u 16:43h
Izvor: RTV Yueco
Zadovoljni akcijama, kažu direktori policija Srbije i Mađarske

Broj imigranata koji pokušavaju da pređu granicu ove godine je povećan za 27 odsto u odnosu na raniji period. Na osnovu sporazuma o readmisiji mađarska policija je uhvatila i vratila u našu zemlju 4859 imigranata. U borbu protiv ilegalnih migranata uključene su pored pogranične policije i druga odeljenja.

U Policijskoj upravi u Subotici je održan sastanak između predstavnika policije Srbije i Mađarske kako bi se što bolje rešio problem imigrantima. Uhapšeno je više organizovanih kriminalnih grupa koje se bave prebacivanjem ilegalnih migranata u zemlje Evropske unije.

Mađarska i srpska policija je sarađivala u najtežim trenucima i uspešno rešava problem sa ilegalnih migracijama.Izraziti priliv lažnih azilana je bio u julu i avgustu ove godine. Obe policije su donele i usaglasile određene mere za dve države, a Međunarodna policijska organizacija za kontrolu državnih granica Froteks, na sastanku u Poljskoj je istakla da su obe policije ostvarile dobre rezultate po pitanju imigranata.

Fronteks je obećao pomoć u vidu ljudstva i tehnike. Dogovoreno je da početkom proleća se održi još jedan sastanak.Policija u Srbiji je ograničena zakonskim okvirima i iako Vlada preduzima razne mere za suzbijanje problema sa imigrantima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5523
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

migranti

ilegalni prelasci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.