• Pregleda: 5109

Zadovoljni akcijama, kažu direktori policija Srbije i Mađarske

Zadovoljni akcijama, kažu direktori policija Srbije i Mađarske

Broj imigranata koji pokušavaju da pređu granicu ove godine je povećan za 27 odsto u odnosu na raniji period. Na osnovu sporazuma o readmisiji mađarska policija je uhvatila i vratila u našu zemlju 4859 imigranata. U borbu protiv ilegalnih migranata uključene su pored pogranične policije i druga odeljenja.

U Policijskoj upravi u Subotici je održan sastanak između predstavnika policije Srbije i Mađarske kako bi se što bolje rešio problem imigrantima. Uhapšeno je više organizovanih kriminalnih grupa koje se bave prebacivanjem ilegalnih migranata u zemlje Evropske unije.

Mađarska i srpska policija je sarađivala u najtežim trenucima i uspešno rešava problem sa ilegalnih migracijama.Izraziti priliv lažnih azilana je bio u julu i avgustu ove godine. Obe policije su donele i usaglasile određene mere za dve države, a Međunarodna policijska organizacija za kontrolu državnih granica Froteks, na sastanku u Poljskoj je istakla da su obe policije ostvarile dobre rezultate po pitanju imigranata.

Fronteks je obećao pomoć u vidu ljudstva i tehnike. Dogovoreno je da početkom proleća se održi još jedan sastanak.Policija u Srbiji je ograničena zakonskim okvirima i iako Vlada preduzima razne mere za suzbijanje problema sa imigrantima.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.