Komentara: 8
Pregleda: 5877

Zabrana tranzita teretnog saobraćaja kroz Mađarsku za vreme praznika

17.04.2019. u 14:47h
Izvor: Subotica.com
Prevoznici bi trebalo da imaju u vidu da je zbog katoličkog Uskrsa najavljena zabrana tranzita kroz Mađarsku koja počinje već u četvrtak, 18. aprila, u 22 časa, što može dovesti do dodatnog zadržavanja u teretnom saobraćaju pred predstojeće uskršnje praznike, saopštila je Uprava carina.
Zabrana tranzita teretnog saobraćaja kroz Mađarsku za vreme praznika

Ova zabrana trajaće do petka, 19. aprila, do 22 časa, a zatim će tranzit biti dozvoljen svega 24 sata, da bi potom opet bio zabranjen od subote, 20. aprila, sve do ponedeljka, 22. aprila. Kako navode iz Uprave carina, odluka o zabrani tranzita vikendom i za praznike kroz Mađarsku nije novina, jer je ona na snazi veći deo godine.

Protekli vikend i početak nedelje, obeležila su zadržavanja u teretnom saobraćaju kojih je je bilo kako na mađarskoj, tako i na hrvatskoj, ali i rumunskoj granici.

- Trenutno se najduže čeka na graničnom prelazu Vatin, gde vozači u koloni od oko 50-ak kamiona na izlazu iz zemlje čekaju oko osam sati, usled usporenog rada rumunskih pograničnih organa, koji sprovode detaljnu kontrolu u potrazi za migrantima. Nešto manje, oko sedam sati, kamioni se zadržavaju na izlaznoj strani terminala Horgoš, mada je kolona teretnjaka svedena na svega kilometar i po. Na Kelebiji se na izlazu iz zemlje čeka nešto kraće, oko tri sata, a kamioni su formirali kolonu dugu oko četiri kilometra - navode iz Uprave carina, dodajući da je slična situacija i na graničnim prelazima sa Hrvatskom. - Na Šidu se na izlazu iz zemlje čeka oko četiri sata. Na Batrovcima kamioni u koloni dugoj oko tri kilometra čekaju na izlaz iz zemlje oko tri i po sata. Oni koji su se juče suočili sa zastojem u teretnom saobraćaju na prelazu Kotroman, nastalom zbog tehničkih problema, danas mogu da odahnu, jer je saobraćaj u potpunosti normalizovan.

Zabrana tranzita teretnog saobraćaja kroz Mađarsku za vreme praznika

Pojačan putnički saobraćaj očekuje se već od sutra, jer će građani zapadnoevropskih zemalja, zbog praznovanja katoličkog Uskrsa, masovno krenuti na put ka svojim matičnim zemljama. Iz Uprave carina napominju da carinska služba Srbije radi punim kapacitetom i da su preduzete sve mere da zastoja ne bude, tamo gde na to može da se utiče.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5877
Povezane teme

granični prelaz horgoš

uskršnji praznici

informacije za uskrs

granična kontrola

uprava carina

gužve na graničnim prelazima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.