Komentara: 0
Pregleda: 4793

Zabeležen veliki broj smrzavanja vodomera, kažu u Vodovodu

03.02.2012. u 18:13h
Izvor: RTV Yueco
Zabeležen veliki broj smrzavanja vodomera, kažu u Vodovodu

Vodovodu je danas prijavljeno 12 slučajeva smrzavanja vodomera. Ovakav veliki broj prijava u jednom danu nije zabeležen u poslednjih 5 godina, piše u saopštenju subotičkog Vodovoda. Do smrzavanja vodomera i instalacija dolazi u slučajevima kada oni nisu propisano zaštićeni.

U takvim okolnostima potrošačima se savetuje da se vodomeri utople, kao i da se ispusti voda iz instalacija u objektima gde se ne stanuje tokom zime, te da se na taj način zaštite od moguće štete koje nastaju smrzavanjem. Radnici službe “Briga o vodomeru” su uz redovne radne zadatke, trenutno maksimalno angažovani na zameni smrznutih vodomera. Cena zamene smrznutog vodomera prečnika 20 mm iznosi 4.479,52 dinara i ona se naplaćuje na licu mesta.

Nakon zamene, potrebno je zaštiti spremišta za vodomere, a u objektima u kojima se boravi periodično potrošači treba da obave kontrolu instalacija i vodomera, te da zatvore vodu kako ne bi došlo do još veće štete. Slučajeve smrzavanja potrošači mogu da prijave na broj telefona 55 77 11.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4793
Povezane teme

jkp vodovod subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.