• Pregleda: 2458

Za vikend GP Horgoš prešlo 200.000 putnika

Na graničnom prelazu Horgoš, prilikom izlaska iz Srbije putnici su tokom vikenda čekali po nekoliko sati. Zastoji su se stvorili zbog godišnjih odmora, a protok vozila kroz pojedine granične prelaze znatno se povećao u odnosu na period van sezone. Tokom proteklog vikenda granični prelaz Horgoš prešlo je 200.000 putnika.
Za vikend GP Horgoš prešlo 200.000 putnika

Turistička sezona je počela i zbog godišnjih odmora putnici koji sa graničnog prelaza Horgoš iz Mađarske ulaze u Srbiju treba da sačekaju u proseku  oko sat vremena, dok  na graničnom prelazu Kelebija zadržavanja su minimalna. U Pograničnoj policiji objašnjavaju da je tokom jula bio manji intezitet saobraćaja u odnosu na isti period prošle godine.

U julu granični prelaz Horgoš je prešlo 750.000 putnika, a za prvi vikend avgusta je već bilo 200.000 putnika.Tokom letnje sezone uobičane su gužve i to tokom jula pri ulasku u zemlju, a krajem avgusta prilikom izlaska iz zemlje. Sredinom avgusta su gužve prilikom ulaska i izlaska iz zemlje.U Upravi carine objašnjavaju da tokom godine prelaz Horgoš pređe 5 miliona putnika, 1,5 miliona putničkih vozila i 300.000 teretnih vozila.

Putnicima se savetuje da koriste i međudržavne prelaze Bački Vinogradi,  Bajmok i Đala, čije je radno vreme od sedam do 19 časova. Prelaz mogu da koriste državljani Srbije i  putnici iz EU.

Pratite nekoliko puta dnevno osvežavane podatke sa prelaza koji se graniče sa Republikom Mađarskom koje svakodnevno objavljujemo na najposećenijem subotičkom sajtu.

http://www.subotica.com/tag/guzve-na-granicnim-prelazima/

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

1
kojot Odgovori
ала су се омастили цариници и полицајци...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.