Komentara: 45
Pregleda: 8918

Za razvoj turizma na Paliću ključno ulaganje u infrastrukturu

12.07.2017. u 16:53h > 19:30
Izvor: Subotica.com
„Palić spada među pet turističkih destinacija sa najvećim potencijalom u Srbiji“ izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prilikom obilaska Letnje pozornice i Termalnog bazena u čiju je rekonstrukciju Ministarstvo uložilo 22 miliona dinara.
Za razvoj turizma na Paliću ključno ulaganje u infrastrukturu

Iako postoji veliki potencijal, ministar Ljajić je istakao da, kao i u drugim mestima, nikako ne možemo biti zadovoljni ostvarenim prometom ni u Subotici, ni na Paliću. Ključno za razvoj turizma biće ulaganje u infrastrukturu, što je prema njegovim rečima, osnov za privlačenje domaćih i stranih investitora.

- Moramo da učinimo puno više, s jedne strane na turističkoj infrastrukturi, za šta ćemo odvojiti mnogo više sredstava u 2018. godini. Prvi projekat će biti potpuni završetak Letnje pozornice, da do kraja realizujemo ono što je plan Grada Subotice i samog Palića. Nastavićemo i radove na rekonstrukciji Termalnog bazena, to će takođe donositi prihode i Paliću i Gradu Subotici, prihode koji su neophodi za dalje finansiranje u turističku infrastrukturu. Ovde imamo oko 40 sportskih, muzičkih i kulturnih manifestacija na godišnjem nivou. Smatramo da bi to trebalo da se poveća na najmanje 60 manifestacija sa ovom turističkom infrastrukturom koju mislimo da stvorimo, kako bi imali turističku ponudu, koja će omogućiti da i Subotica i Palić budu celogodišnje destinacije - kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, podsećajući da Palić i Subotica, prema Strategiji razvoja turizma, spadaju među 18 prioritetnih turističkih destinacija.

Direktor preduzeća „Park Palić“ Nebojša Daraboš zahvalio se Ljajiću na finansijskoj i stručnoj podršci Ministarstva i izrazio uverenje da će ulaganja doprineti razvoju manifestacionog turizma.

- Projekat koji je od strane Ministarstva nama odobren za Letnju pozornicu u vrednosti od 10 miliona dinara, u roku od mesec dana je završen. Smatramo da će već ove sezone, a posebno narednih, ovaj objekat doprineti razvoju manifestacionog turizma, o čemu svi pričamo da nema dovoljno. S druge strane svi znamo u kakvom je stanju Termalni bazen bio i koliko je i moralnih i finansijskih sredstava bilo potrebno da se taj bazen pokrene i da se taj prostor na drugačiji način stavi u funkciju - kaže Nebojša Daraboš, direktor preduzeća „Park Palić".

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 45
Pregleda: 8918
Povezane teme

Nenad Ivanišević

jezero palić

turizam palić

letnja pozornica

Rasim Ljajić

turizam na paliću

turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.