Komentara: 10
Pregleda: 8620

Za pet dana proslave 150 kubika otpada

03.05.2018. u 17:55h
Izvor: TV Subotica
Kao i svake godine, nakon proslave 1. maja, za vašarom i gomilom posetilaca ostaju i gomile smeća. Ekipa TV Subotica posetila je Palić i uverila se da radnici JP "Palić – Ludaš" vredno spremaju od šest ujutru, kao i da sve izgleda kao da se ništa nije dogodilo.
Za pet dana proslave 150 kubika otpada

Mir, tišina i još po koji turista. Već od jutros Veliki park na Paliću izgledao je kao i uvek. Da je proteklih pet dana Palić bio centar turizma, te da ga je posetilo više desetina hiljada ljudi, teško da se može naslutiti, osim luna parka koji se još uvek nije spakovao.

Radnici JP "Palić – Ludaš" danima su prvo spremali i kosili park kako bi Palić spremno dočekao turiste, a tokom pet dana trajanja manifestacije, konstantno su čistili otpad. Od jutros intenzivno rade, vraćajući svaki centimetar obale i parka u pređašnje stanje.

- Od subote do srede, radnici su svaki dan bili na terenu, a 1. i 2. maja smo imali dežurne ekipe. U toku dana, bilo je potrebe da više puta više puta izađemo i pokupimo smeće, jer kada ima mnogo ljudi, ima i mnogo smeća. Do sada smo pokupili oko 150 kubika smeća, u ovih pet dana, a još uvek ne znamo koliko će ostati nakon što ode luna park i neki izlagači koji su bili na obali parka. To nam još predstoji, da tako pokupimo smeće i sve vratimo u prvobitno stanje - rekla je Marta Dobo, direktorka JP "Palić – Ludaš".

Kad se i luna park rasklopi i spakuje, Palić se vraća u oazu mira, do sledećeg Prvomajskog uranka.

Pogledajte kako je izgledao 1. maj na Paliću:

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 8620
Povezane teme

prvomajski praznici

Prvomajski uranak

čišćenje palića

marta dobo

smeće

jp palić ludaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.