Komentara: 7
Pregleda: 2274

Za Narodnu kuhinju obezbeđeno 46 miliona dinara

05.01.2015. u 14:49h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Narodna kuhinja Crvenog krsta i ove godine će pripremati obroke za socijalno ugrožene stanovnike u Subotici u sklopu programa vrednog 46 miliona dinara. Polovina sredstava će biti opredeljena iz gradskog budžeta, a ostatak je u obavezi da obezbedi Crveni krst, što iz sredstava same organizacije, što od strane donatora.
Za Narodnu kuhinju obezbeđeno 46 miliona dinara

Sekretar Crvenog krsta u Subotici Siniša Trajković rekao je Tanjugu da je namera bila da se u ovoj godini broj korisnika poveća sa 1.100 na 1.500, kako bi sve mesne zajednice bile pokrivene sa kuvanim obrokom, ali nije bilo dovoljno sredstava, tako da će svi napori biti usmereni na to da se sadašnji broj ne smanjuje.

"Iz budžeta je opredeljeno 23 miliona za program Narodne kuhinje, isto toliko partnerski će obezbediti Crveni krst, što u robi, što u finansijskim sredstvima, znači potpuno ravnopravno sa gradom", rekao je Trajković Tanjugu.

On je precizirao da su sadašnja sredstva dovoljna za 1.100 obroka na početku godine, a da će, u saradnji sa lokalnom samoupravom, tražiti način da se sadašnji broj korisnika održi i eventualno poveća.

Član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu Milimir Vujadinović rekao je Tanjugu da su izdvajanja iz budžeta za Narodnu kuhinju u ovoj godini povećana sa 20 na 23 miliona dinara.

“Pred nama je jedan period u kome svakako postoji mogućnost rebalansa budžeta, a ova sredstva koja sada imamo su poprilično dovoljna za jedan duži period, ali ćemo svakako preduzimati sve da broj korisnika ostane isti” – rekao je Vujadinović Tanjugu.

Narodna kuhinja Crvenog krsta u Subotici priprema kuvane obroke za korisnike koje određuje lokalni Centar za socijalni rad tokom deset meseci u godini, a tokom dva letnja meseca, iz higijenskih razloga, korisnici umesto kuvanih obroka dobijaju pakete hrane.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2274

Povezana vest

Povezane teme

narodna kuhinja

milimir vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.