Komentara: 10
Pregleda: 12031

Za matursku noć roditelji plate do 50.000 dinara

31.05.2011. u 00:55h
Izvor: Blic
Za matursku noć roditelji plate do 50.000 dinara

Maturska groznica ne trese samo mlade već i njihove roditelje jer za “nezaboravno veče” moraju da potroše malo bogatstvo. Godinama se povećava spisak potrepština za nezaboravnu noć u nekom restoranu. Osim maturske haljine, odela, uplatnice za restoran, maturanti plaćaju zajednički fotoalbum, majicu, a prethodno se odlazi kod frizera, manikira. Nije čudno da za sve to ode jedna, ili dve skromnije roditeljske plate.

U Somborskom hotelu “Internacion”, novosadskom “Parku” i “Vojvodini”, subotičkom hotelu “Galerija”, zrenjaninskom hotelu “Vojvodina”, u Domu vojske u Zemunu gde odlaze pazovački maturanti, za muziku i večeru treba platiti od 1.500 do 3.500 dinara; za fotoalbum je potrebno oko 2.000 dinara, za izradu tablona 500 i više dinara. Štampanje majica košta 500 dinara, a u trošak su uključeni pokloni za nastavnike i džeparac za to veče. Provod se po pravilu nastavlja i posle maturske noći, pa i za to treba spremiti novac.

U Subotici roditelji očajavaju zbog izdataka, ali za matursko veče svojih kćeri i sinova potroše koliko moraju, “jer dete ne sme da se izdvaja iz društva”. Zbog toga mnogi pozajmljuju novac od prijatelja, a drugi se zadužuju u banci.

Milena Dobrić i Nikolina Dakić, subotičke maturantkinje na smeru za trgovinske tehničare, kažu da su kupile maturske haljine. Ne navode tačnu cenu, ali se iz kasnijeg razgovora može zaključiti da prelazi 100 evra.

- Za matursko veče u hotelu “Galerija“ platile smo po 2.200 dinara, a biće potrebno za cipele, frizure, šminkanje i modne detalje. Za to je potrebno još 100 evra, ali mi smo skromne, jer su naše drugarice toliko platile cipele - kažu Milena i Nikolina.

Jelana Lukajić, maturantkinja subotičke Ekonomske škole, veoma je zadovoljna izborom haljine koju je platila više od 100 evra.

- Za garderobu, koju ću nositi na svečanosti pre podne, a zatim svečanu haljinu uveče, platila sam oko 300 evra i smatra da je dobro prošla. Večera, muzika, trubači u ponoć i torta koštaju 2.200 dinara, a fotografisanje za tablon 800 dinara - kaže Jelena.

Biljana Vučković, Blic

Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 12031
Povezane teme

Maturanti Subotica

subotički maturanti

maturska noć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.