Komentara: 8
Pregleda: 3296

Za desetak dana isplata minimalne zarada ugroženim privrednicima i jednokratne pomoći penzionerima

05.12.2020. u 12:00h
Izvor: Subotica.com  / RTS
Vlada Srbije najavila je pomoć sektorima koji su najpogođeniji krizom izazvanom virusom kovid-19, a to su hotelijeri, turističke agencije i vodiči, ugostitelji i rentakar agencije. U narednih desetak dana jednokratnu pomoć dobiće i penzioneri.
Za desetak dana isplata minimalne zarada ugroženim privrednicima i jednokratne pomoći penzionerima

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Uredbu o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu ugostiteljske i turističke privrede zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom korona virusa

Ovom jednokratnom pomoći biće obuhvaćeno oko 72.500 ljudi, a očeuje se da bude isplaćena u roku od 10 dana.

- Imajući u vidu da turizam predstavlja izuzetno važnu granu nacionalne ekonomije i ima značajan doprinos u ukupnom bruto domaćem proizvodu, Vlada Srbije izdvojila je 1.98 milijardi dinara kao meru podrške opstanku i razvoju ove grane privrede - objašnjavaju iz Vlade Srbije. - Ovim sredstvima u narednih deset dana biće isplaćena još jedna minimalna zarada za zaposlene u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, turističkim i rent-a-kar agencijama.

Članovi vlade usvojili su i Odluku da se isplati jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od po 5.000 dinara. Više od 1,7 miliona penzionera dobiće ovu pomoć od države, za šta je obezbeđeno 8,6 milijardi dinara,a  biće isplaćena 17. i 18. decembra.

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3296
Povezane teme

Aleksandar Vučić

jednokratna isplata

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.