Komentara: 0
Pregleda: 2545

Za čistije i zelenije škole

28.10.2010. u 18:37h
Izvor: RTV Yueco
Za čistije i zelenije škole

Hemijsko-tehnološka škola počela je da sprovodi aktivnosti u okviru projekta "Za čistije i zelenije škole". Projekat, koji će trajati do maja sledeće godine, zajednički su organizovali Pokrajinski sekreterijat za obrazovanje i Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Cilj programa je unapređenje rada u oblasti zaštite životne sredine u vaspitno-obrazovnim ustanovama, kako bi deca, mladi, ali i odrasli, prihvatili odgovornost i brigu za korišćenje prirodnih i kulturnih potencijala sredine u kojoj žive. Hemijsko tehnolaška škola će u okviru projekta održati nekoliko seminara na temu zaštite životne sredine, ali i ozeleniti svoje dvorište.

Učešće u projektu uzeli su đaci smera za zaštitu životne sredine, kao i prehrambeni tehničari. Projekat je počeo predavanjem na temu:"Kompostiranje organskog otpada" koje su održali stručnjaci iz "Kompost-tima Subotica".

Program se sprovodi drugu godinu za redom, a ove godine u njega se uključila 121 škola u Vojvodini. Projekat se realizuje u saradnji sa Fondacijom "Evropski poslovi" RECAN fondom za povraćaj i reciklažu limenki, JP "Vojvodina šume" i Pokretom gorana Vojvodine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2545
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.