Komentara: 0
Pregleda: 4451

XV Međunarodni susret Oldtimer vozila

26.06.2013. u 18:43h
Izvor: RTV City
Udruženje ljubitelja starih motornih vozila „Old timer“ iz Subotice organizuje 15. Međunarodni susret koji traje od petka do nedelje uz učešće blizu 100 vozila koja će biti izložena u centru grada dok će građani moći da učestvuju u izboru najlepšeg.
XV Međunarodni susret Oldtimer vozila

Subotičko udruženje „Old timer“ postoji od 1996. godine a članovi su uglavnom ljubitelji starih vozila iz grada kao i nekoliko članova iz drugih gradova Mađarske i Hrvatske. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi imaju prostorije gde se okupljaju radi druženja i razmene informacija. Nabavka delova im je najveći problem iako u gradu ima dosta zanatlija koji im pomažu u restauraciji vozila. Održavaju kontakte sa svim sličnim udruženjima u zemlji i regionu a potrebne stvari za svoja vozila nabavljaju preko interneta ili berze delova, kakva će biti priređena i u nedelju u sklopu ovog moto- susreta.

Tomislav Vidaković, preds. Udruženja „Old timer“

„Počelo je sa 10 do 12 entuzijasta da bi se danas taj broj popeo na blizu 60 članova. Naši članovi su uspeli da sačuvaju oko 150 vozila. 100 vozila su motocikli a 50 su automobili. Od tih 150 vozila 50 je već restaurirano i spremno za izložbu, trećina je na restauraciji a trećina na restauraciju još uvek čeka.“

Susret oldtimer-a počinje u petak okupljanjem gostiju koji će narednog dana u jutarnjim časovima krenuti iz grada preko Bajmoka za Sombor gde će se zadržati sat vremena. Nastavljaju ka banji Junaković da bi u popodnevnim časovima u centru Subotice pripremili izložbu. U nedelju ih očekuje poseta Paliću kao i berza delova. Najavljeno je učešće stotinak vozila sa preko 150 učesnika koji dolaze iz svih okolnih zemalja kao i Nemačke.

Risto Radulović, član UO Udruženja „Old timer“

„Na centralnom gradskom trgu biće postavljena izložba u periodu od 17:30 do 19:30 časova gde će građani imati priliku da je razgledaju i odluče koji će biti najlepši auto odnosno najlepši motor. U ovoj manifestaciji mogu da učestvuju vozila stara barem 30 godina. Ljudi će glasati a dodela nagrada će biti u Velikoj većnici.“

 XV Međunarodni susret Oldtimer vozila

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4451
Povezane teme

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.