Komentara: 1
Pregleda: 7631

XII Festival mlade rakije u subotu u Ljutovu

06.11.2019. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Festival mlade rakije, 12. po redu, održaće se u subotu, 9. novembra, na salašu porodice Kopilović u Ljutovu, a kako ističu organizatori, ove godine je oboreno nekoliko rekorda, od koji je najznačajniji evropski rekord u broju pristiglih uzoraka rakije od kajsije.
XII Festival mlade rakije u subotu u Ljutovu

Druga subota u novembru, sada već tradicionalno, rezervisana je za Festival mlade rakije, koji organizuje Udruženje proizvođača i ljubitelja rakije "Subotička peščara" u znak sećanja na poznatog i uglednog poljoprivrednog proizvođača Blaška Kopilovića. Prema rečima Saše Kopilovića, organizatora manifestacije, učešće na ovogodišnjem susretu prijavilo je više od 130 takmičara, očekuje se preko 40 izlagača, a takođe je oboren evropski rekord u broju pristiglih uzoraka rakije od kajsije, kojih je bilo 94.

- Ukupan broj pristiglih uzoraka je 354, što je za čak tri puta više nego prošle godine i to je pokazatelj da se širimo i da smo kao manifestacija postali prepoznatljivi - kaže Kopilović. - Takmičari nam dolaze iz svih krajeva Srbije, došli smo skroz do juga naše zemlje, a posetioci će imati priliku da probaju 12 vrsta rakije i to od kajsije, šljive, viljamovke, jabuke, kruške, loze, višnje i druge.

XII Festival mlade rakije u subotu u Ljutovu

Otvaranje festivala zakazano je za 10 časova, dok će proglašenje pobednika biti u 13 časova i 30 minuta. Kako objašnjava naš sagovornik, pristigle uzorke je i ove godine ocenjivao stručan žiri u najjačem sastavu, koji je predvodio prof. dr Ninoslav Nikićević, ekspert za rakije.

Ulaz na manifestaciju i ovog puta biće "suvenir-čašica" po ceni od 300 dinara, s kojom će posetioci moći da probaju rakiju sa bilo kojeg izloženog štanda.

Kako do imanja Blaška Kopilovića (Čikerijska 28)?

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7631
Povezane teme

Saša Kopilović

festival mlade rakije ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.