Komentara: 6
Pregleda: 3860

Vučinić: Dogodine rešavamo sve probleme sportske hale u Bajmoku

27.08.2011. u 15:57h
Izvor: RTV Yueco
Vučinić: Dogodine rešavamo sve probleme sportske hale u Bajmoku

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić danas je posetio Bajmok i obišao sportsku dvoranu i školu, povodom višegodišnjih problema sa sportskom dvoranom, za koje je obećao da će biti rešeni ove i sledeće godine. On je istakao važnost da se bajmočkoj deci koja vredno treniraju u rukometnom klubu obezbede dobre uslove za rad, odnosno da zimi ne treniraju u ledenoj dvorani. U tom pravcu, lokalna samouprava će preduzeti konkretne korake.

Povodom problema u kojima se nalazi objekat dvorane u Bajmoku, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić najavio je da će inicirati kod rukovodstva mesne zajednice da se objekat sportske hale vrati školi i da tako omogući da grad ukalkuliše u školske troškove i račune za grejanje i električnu energiju za sportsku dvoranu. Lokalna samouprava će interventno reagovati tako što će iz tekuće budžetske rezerve platiti sadašnji račun za struju od 592.000 dinara, rekao je gradonačelnik u razgovoru sa direktorom škole „Vuk Karadžić“ Đurom Zrnićem i predsednikom Rukometnog kluba „Radnički“ u Bajmoku Duškom Stipanovićem.

Vučinić je najavio da će Pokrajinski sekretarijat za sport pomoći u saniranju parketa sportske dvorane, a Pokrajinski sekretarijat za energetiku naredne godine postaviti solarne panele na halu. Grad je otkupio plac od oko oko 1.000 kvadrata pored škole što će stvoriti mogućnost za gradnju sportskog terena za košarku, rukomet i odbojku na otvorenom, najavio je takođe gradonačelnik Subotice Saša Vučinić prilikom posete Bajmoku. Zrnić i Stipanović izraziili su veliko zadovoljstvo što Grad vodi računa o školi i sportistima u Bajmoku i što će višegodišnji problemi napokon biti rešeni.

Sportska hala u Bajmoku je višefunkcionalni objekat, a sportom se u ovom naselju bavi svako treće dete. Pre podne za fizičko vaspitanje koriste ga deca iz osnvone škole, dok popodne u njoj treniraju rukomet, odbojku, džudo, kik boks i košarku mladi iz Bajmoka, okupljeni u nekoliko klubova od kojih je najuspešniji Rukometni klub „Radnički“.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3860
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.