Komentara: 61
Pregleda: 11076
Foto

Vučić: Treba gledati u budućnost

02.11.2014. u 16:18h > 16:41
Izvor: Subotica.com
Srbija se svojom antifašističkom tradicijom ponosi, ali u to vreme dogodili su se zločini kojima ne možemo da se ponosimo, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić u Subotici gde je prisustvovao komemoraciji u znak sećanja na nedužne civilne žrtve iz II Svetskog rata.
Vučić: Treba gledati u budućnost

- "U svojoj dugoj zajedničkoj prošlosti na ovim prostorima Srbi i Mađari imali su različite periode, od kojih je veći deo protekao u miru, ali bilo je perioda međusobnog nerazumevanja, naročito u prošlom veku" – podsetio je premijer Vučić. - Srbija je zemlja slavne antifašističke tradicije, na koju smo ponosni i uvek ćemo to biti, ali su se u to vreme dogodili i drugi zločini, kojima ne možemo i ne smemo da se ponosimo.

Premijer je citirao pisca Miloša Crnjanskog koji je ukazao da je cela naša zemlja sastavljena od komada prošlosti.

- "Daleko je od mene sama pomisao da na toj prošlosti treba stati. U budućnost treba gledati, u budućnost treba ići. U budućnost gledaju i idu svi srećniji narodi, govorio je pisac Seoba" - citirao je Vučić.

Vučić: Treba gledati u budućnost

Radi boljih odnosa između Srbije i Mađarske formirana je međunarodna Komisija za istorijsko pomirenje, koja treba da da objektivni sud o događajima u minulom veku.

- "Želim da znate da mi vas doživljavamo kao svoje, tako želim da i vi doživljavate nas, da među nama ne postoji nikakva razlika i pozivam vas da sa ovog mesta zajedno krenemo u neko mnogo bolje, našu i vašu Srbiju u budućnosti" – poručio je Vučić.

Obraćajući se učesnicima komemorativnog skupa, Vučić je izrazio najdublje saučešće i poštovanje žrtvama, odnosno, kako je rekao, onima koji ni na koji način nisu okrvavili ruke. Izrazivši i saučešće potomcima tih žrtava, on je pozvao da, kako je naglasio, "sa ovog strašnog mesta odemo zajedno na jedno koje će biti mnogo bolje – u našu, moju i vašu mirnu Srbiju".

Izvor: Subotica.com
Komemoracija civilnim žrtvama iz II Svetskog rata Komemoracija civilnim žrtvama iz II Svetskog rata Komemoracija civilnim žrtvama iz II Svetskog rata Komemoracija civilnim žrtvama iz II Svetskog rata Komemoracija civilnim žrtvama iz II Svetskog rata Komemoracija civilnim žrtvama iz II Svetskog rata Komemoracija civilnim žrtvama iz II Svetskog rata Komemoracija civilnim žrtvama iz II Svetskog rata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 61
Pregleda: 11076

Povezana vest

Povezane teme

spomenik ptica slomljenih krila

Aleksandar Vučić

komemoracija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.