Komentara: 0
Pregleda: 2424

Vreli dani ove nedelje

11.07.2011. u 16:32h
Izvor: RTV Yueco
Vreli dani ove nedelje

Temperature koje poslednjih dana dostižu i 38 podeljak na celzijusovoj skali onemogućavaju normalno funkcionisanje građana Subotice. Hitan pomoć nikada nije imala više poziva na teren, a veliki broj ljudi javio se u prostorije ambulante Hitne pomoći. Iako se danas najavljuje blago osveženje, meteorolozi kažu da najvreliji dan možemo očekivati u petak. Nakon toga, temperature će biti standardne za ovo doba godine.

Lagana odeća, lepeza i voda u ruci, šešir ili kačket na glavi, obavezna je oprema koju biste trebali da imate ukoliko se duže zadržavate napolju. Naravno, ovo nije propisano novim zakonom o saobraćaju, ali vas može spasiti od iznenadnog kolapsa koji je na ovakvim temperaturama čest.

Od petak je Hitna pomoć na teren izlazila 66 puta, dok se njih 184 javilo u ambulantu. Danas u toku prepodneva njih četrnaestoro javilo se za pomoć, a u ambulanti hitne pomoći kažu da očekuju ovih dana još veći broj ljudi, s obzirom na to da su u pitanju radni dani.

Meteorolozi kažu da će večeras doći do osveženja sa kišom, ali u malim količinama. To će potrajati do petka, kada možemo očekivati možda i najtopliji dan ovog leta. Već u petak veče ponovo može doći do zahlađenja, tako da će za predstojeći vikend biti projatno vreme sa temperaturama ispod 30 stepeni.

S obzirom na to da na temperature ne možemo da utičemo, nego samo da se prilagodimo, ostaje nam da se pridržavamo već poznatih saveta lekara. Dakle, voda, zaštita na glavu i lagano oblačenje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2424
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.