Komentara: 1
Pregleda: 677

Vredne nagrade za predstavu "Izvini, mama" Dečjeg pozorišta Subotica

21.05.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Na jubilarnom 20. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu "Lut Fest" u Istočnom Sarajevu, predstava "Izvini, mama" Dečjeg pozorišta Subotica osvojila je četiri vredne nagrade.
Vredne nagrade za predstavu "Izvini, mama" Dečjeg pozorišta Subotica

Na ovogodišnjem festivalu, koji se održao od 12. do 17. maja, takmičilo se 17 pozorišta sa različitim vidovima lutkarskih formi iz nekoliko zemalja regiona i Evrope.

Jednoglasnom odlukom žirija, u čijem su sastavu bili predsednik žirija prof. Naumov Nikolaj Petrovič (Rusija), reditelj prof. Bonjo Lungov (Bugarska) i magistar lutkarstva Predrag Bjelošević (Republika Srpska), predstava "Izvini, mama" osvojila je nagradu za scenografiju i kostim koja je dodeljena Nataliji Gočevoj, nagradu za animaciju medvedice koja je pripala Danki Balać, Imeldi Voroš i Endreu Kočiš, kao i nagradu za kolektivnu animaciju lutaka i glumačku igru dodeljenu ansamblu predstave.

Žiri novinara i kritike dodelio je Dečjem pozorištu Subotica nagradu "Poetika lutkarskog izraza" - Vojislav Vojo Vujanović za predstavu "Izvini, mama", u režiji Todora Valova.

- U ovoj predstavi je zastupljena potpuna animacija lutke glavnog junaka. S druge strane kostim, maska i lutka su precizno izrađeni, jednostavna scenografija, koja je upotpunosti u funkciji zbivanja, laka "gluma", animacija doveli su do toga da predstava ima svoju dinamiku, celovitost, likovnu estetiku i poetiku, sve one elemente koje je naročito cenio naš čika Vojo - navodi se u obrazloženju žirija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu 4 dana
Komentara: 1
Pregleda: 677
Povezane teme
Subotičko Dečje pozorište dečje pozorište nagrada
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.