Komentara: 0
Pregleda: 2411

Vraćena odeljenja srednjim školama

28.06.2011. u 16:58h
Izvor: RTV Yueco
Vraćena odeljenja srednjim školama

Politehničkoj, Ekonomskoj i Tehničkoj školi u Subotici odobreno je od strane Ministarstva prosvete još po jedno odeljenje, iako je zbog racionalizacije srednjoškolske mreže u Vojvodini prvobitno donošena odluka da se broj odeljenja smanji. U školama kažu da se zadovoljni konačnom odlukom jer su odeljenja kao što su kuvar, tapetar i tehničar vuče deficitarni i potražnja za ove smerove je velika.

U Vojvodini će ove godine prvi razred srednje škole upisati 300 učenika manje nego prošle, ali se takav slučaj ne odnosi i na Suboticu, gde završnih osmih razreda ima više za razliku od 2010. godine. Iako je i školama u Subotici prvobitno ukinuto po jedno odeljenje, nakon detaljnijeg sagledavanja, odeljenja su vraćena.

Odeljenje kuvar vraćeno je Ekonomskoj školi. Prima 24 učenika i odvijaće se mađarskom jeziku.

Odeljenje u Politehničkoj školi, tapetar, koje se otvara na srpskom jeziku i koje prima 20 učenika, jedino je takvo u Vojvodini i takođe je vraćeno na listu.

Tehničkoj školi Ivan Sarić ove godine vraćen je smer Tehničar vozova, koje je jedno od popularnijih smerova.

S obzirom na to da su mnogi osmaci već odlučili koji će smer upisati, detaljnije informacije oko tri odeljenja koja su naknadno vraćena, možete pročitati na sajtu ovih škola, možete dobiti putem telefona ili direktno u školi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2411
Povezane teme

srednje škole

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.