Komentara: 69
Pregleda: 17459

Vozači Hitne pomoći u tihom štrajku

05.04.2019. u 16:24h > 16:49
Izvor: Subotica.com
Veliki broj vozila Hitne pomoći stoji jer nema ko da ih vozi. Od 32 vozača, koliko broji Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, na bolovanju je njih 13 a šestoro je na godišnjem odmoru.
Vozači Hitne pomoći u tihom štrajku

Iako svi imaju urednu dokumentaciju i koriste godišnji odmor koji im zakonski pripada, u javnosti se može čuti da je u pitanju tihi štrajk vozača, nezadovoljnih niskim platama, koje,  tek posle silnih dežurstava, jedva pređu minimalac.

- Plata vozača je 27.700 dinara, a sa noćnim dežurstvima i radom nedeljom i za vreme praznika pređe 30.000 dinara.  Pokušali smo da razgovaramo sa upravom Doma zdravlja i sindikatom, obraćali im se i usmeno i pismeno, ali niko nije hteo ni da nas sasluša, kamoli da nađe način da nam pomogne – predočava nam jedan od vozača. – Znamo da nam se koeficijenti ne mogu menjati, ali smatramo da interno postoji način da nam se plate povećaju.

I pored nezadovoljstva, urgentna ekipa neće stati sa radom, a u Domu zdravlja kažu da zbog manjka vozača nisu obustavljeni ni transporti pacijenata kako na lokalu, tako i u druge medicinske centre. U najvećem problemu su Bajmok i Čantavir, gde su punktovi ostali samo sa lekarom i tehničarem i jednim automobilom. A do kada će ova situacija trajati niko ne može da kaže.

U Domu zdravlja nam je rečeno da je evidentiran veći broj bolovanja zaposlenih na radnom mestu vozača, ali da svi oni imaju validnu dokumentaciju.

- Tačno je da postoji učestalija pojava bolovanja, ali uz angažovanje ostale službe, Služba hitne pomoći funkcioniše i pratimo stanje na terenu – kažu u Domu zdravlja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 69
Pregleda: 17459
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

tihi štrajk

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.