Komentara: 49
Pregleda: 50165

Voz naleteo na automobil kod Bajmoka, žena podlegla povredama

02.12.2020. u 09:47h > 13:37
Izvor: Subotica.com
Teška saobraćajna nezgoda desila se jutros oko 8 časova na pružnom prelazu na izlazu iz Bajmoka. Kako saznajemo, voz je naleteo na putnički automobil, a 31-godišnja žena (S.U.) koja je upravljala automobilom je usled zadobijenih povreda preminula.
Voz naleteo na automobil kod Bajmoka, žena podlegla povredama

Jutros oko 8 časova, na pružnom prelazu na izlazu iz Bajmoka, voz je naleteo na putničko vozilo koje se kretalo iz pravca Sombora prema Subotici. Kako saznajemo, vozilom kikindskih registarskih oznaka je upravljala ženska osoba (1989), koja je usled udara zadobila teže povrede, davala je znakove života ali nažalost i pored velike borbe lekara nije uspela da preživi. Voz je udario automobil i pedesetak metara ga nosio po šinama, a bočni udar je bio direktno na vozačevo mesto.

Za sada nije poznato da li je rampa bila spuštena, kao i da li je radila svetlosna signalizacija ispred pružnog prelaza. Na ovom delu puta, kao i većem delu Vojvodine, smanjena je vidljivost zbog magle, a temperatura u minusu dodatno čini kolovoz kliskim, zbog čega je neophodna dodatna opreznost vozača.

Voz naleteo na automobil kod Bajmoka, žena podlegla povredamaUviđaj je završen. Vrlo brzo nakon dojave o nezgodi na lice mesta je upućeno više vozila hitne medicinske pomoći, dok su vatrogasci sekli vozilo. U prvoj informaciji koju smo saznali mlada žena je davala znakove života, lekari se borili za njen život. Saobraćaj na tom delu puta je kratko bio u prekidu, tokom intervencije hitnih službi i uviđaja se odvijao otežano, uz asistenciju policije.

ISTRAGA U TOKU - U saopštenje koje smo dobili iz preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" konstatovano je da se jutros u 8.18 časova dogodila nesreća na putnom prelazu na deonici pruge Bajmok – Aleksa Šantić, kada je putnički voz „Srbija Voza“ koji je saobraćao na relaciji Subotica – Sombor, naleteo na drumsko vozilo.  Tom prilikom nastradala je jedna osoba iz drumskog vozila. Na putnom prelazu su automatski  polubranici, sa svetlosnim  saobraćajnim znacima. Obavljen je uviđaj, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge zbog  nesreće je u prekidu. Železnička komisija za vanredne događaje utvrdiće uzroke koji su doveli do ove nesreće. „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Voz“ izražavaju najdublje saučešće porodici nastradale osobe.

Pregledajući komentare na našoj Fejsbuk stranici izdvojili smo nekoliko:

- Živim u Tavankutu i sama prelazim svaki dan sa decom preko pruge gde nema rampe (odnešena je jer se nespušta vec odavno) i voz svaki put pre putnog prelaza stane i svira dva puta, a i svedok sam da ima puno vozača koji ni ne zaustave vozilo nego prelete preko prelaza niti pogledaju da li ide voz - piše Slobodanka.

- Ok, ne bih da pametujem jer je svakako velika tragedija, ALI - zato se UVEK gleda da li nailazi voz, čak i kad je podignuta rampa! - piše Bojana.

- Da li realno da i posle svih nesreća na pružim prelazima širom zemlje i dalje ljudi ginu i povređuju se na identičan način? Niko ni da trepne... - piše Aleksandar.

Voz naleteo na automobil kod Bajmoka, žena podlegla povredama

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 49
Pregleda: 50165
Povezane teme

saobraćajna hronika

saobraćajna policija

saobraćajna nesreća

pružni prelaz

saobraćajna nezgoda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.