Komentara: 16
Pregleda: 3744

Vojvođanskoj privredi preti kolaps

22.07.2011. u 17:43h
Izvor: RTV City
Vojvođanskoj privredi preti kolaps
Potpredsednik Pokrajinske Vlade Ištvan Pastor upozorio je da zbog zakidanja Vojvodine u prenosu novca iz republičke u pokrajinsku kasu, APV nije u mogućnosti da izmiruje obaveze prema izvođačima radova, zbog čega preti kolaps kompletne vojvođanske privrede.

U izjavi za Dnevnik Pastor je rekao da je situacija u Pokrajini alarmantna jer je za prvih šest meseci vojvođanskom budžetu preneta svega desetina predviđenih para pa dugovi građevinskoj operativi koju je angažovao Pokrajinski fond za kapitalna ulaganja samo u ovoj godini premašuju 3,5 milijarde dinara. “Cifre su poražavajuće i kad bi zbog slabog učinka političari plakali, u Vojvodini bi se odavno naricalo.

Tolika buka bi morala da bude zbog alarmantne situacije u pokrajinskoj kasi u koju je u od planiranih 10,2 milijardi za investicije u ovoj godini, za prvih šest meseci realizovana svega 1,4 milijarda”, istakao je Pastor. On je dodao da je od toga iz republičke kase stiglo svega oko milijarda, dok je ostatak prenet iz prošlogodišnjeg budžeta Vojvodine, tako da je tako za prvih šest meseci realizovano svega 15 odsto planiranih para. Ukazao je i na to da je plan od oko deset milijardi za investicije bio “i realan i odgovoran i zasnovan na Ustavu Srbije, ali i usaglašen s Republičkom vladom prilikom usvajanja državnog budžeta”.

Po njegovim rečima, zakidanje vojvođanske kase dešava se kontinuirano u poslednjih nekoliko godina, ali ove godine je toliko drastično da preti lančani bankrot u vojvođanskoj privredi, pošto Pokrajinski fond za kapitalna ulaganja više nije u mogućnosti da izmiruje obaveze prema izvođačima radova na investicijama širom Vojvodine.
Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3744
Povezane teme

subotička privreda

ištvan pastor

ekonomija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.