Komentara: 2
Pregleda: 4223

Vojvođani traže nove vozove

02.08.2011. u 18:00h
Izvor: Portal "B92"
Vojvođani traže nove vozove

Predsednici opština Sente, Kanjiže i Čoke Aniko Širkova, Mihalj Njilaš i Predrag Mijić te gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić potpisali su objedinjeni zahtev direktoru Železnica.

Oni traže isporuku tri garniture dizel-motornih vozova iz prvog kontingenta s obrazloženjem da je javni železnički prevoz na relaciji Subotica–Senta–Čoka–Kikinda, Subotica–Horgoš–Kanjiža, Subotica–Sombor u izuzetno kritičnom stanju, kao i na kraku prema Segedinu, gde najčešće dolazi do kvarova, velikih kašnjenja, odlaganja ili otkazivanja polazaka dizel-motornih vozova iz serije 812 (šinobusi).

Kažu da građani teško podnose takvu situaciju i otvoreno iskazuju revolt i prenose nezadovoljstvo i na zaposlene na Železnici, i predstavnike lokalne samouprave.

Upućeni tvrde da je prilikom poslednje nabavke švedskih dizel-motornih vozova pre pet-šest godina – koji su raspoređeni u Kraljevo, Zaječar i Niš –iz „Železnica” obećano da će sledeća nabavka dizel-garnitura biti organizovana za područje Vojvodine, piše portal B92.

Stručnjaci kažu da bi za područje Severnobačkog i Zapadnobačkog okruga koji, u smislu organizacije železničkog saobraćaja funkcionišu kao celina, bilo neophodno sedam dizel-motornih vozova da bi putnički saobraćaj bio redovan.

Naglašavaju da su posebno ugroženi korisnici koji gravitiraju Subotici iz pravca Sente, gde se vozovi najčešće otkazuju, a, s druge strane, Senta je veoma slabo povezana autobuskim linijama sa Suboticom.

Pošto su, osim vojvođanskih, prisutne inicijative i drugih lokalnih samouprava iz Srbije, čak i onih koji su u prethodnim nabavkama dobili nove vozove, veruje se da će nove garniture biti raspoređene tamo gde su najpotrebnije.

Međutim, član Gradskog veća Subotice Laslo Karai rekao je da iz Železnica još uvek nisu dobili odgovor na dopis koji su poslali početkom maja.

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 9 godina i 2 dana
Komentara: 2
Pregleda: 4223
Povezane teme
Saša Vučinić pruga železnica železnica subotica vozovi laslo karai
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.