• Pregleda: 3491

Vojvodina plaća 69 studenata u Bujanovcu

Vojvodina plaća 69 studenata u Bujanovcu

Vlada Vojvodine je na današnjoj sednici donela odluku da se iz pokrajinskog budžeta finansira upis na prvu godinu studija 69 studenata sa juga Srbije.

Budući akademski građani srpske i albanske nacionalnosti će studirati u Bujanovcu, gde je Ekonomski fakultet iz Subotice, kao deo Novosadskog univerziteta, otvorio istureno odeljenje.

Reč je o studijama iz oblasti marketinga, a nastava će se izvoditi na oba jezika.

Članovi pokrajinske vlade su tim povodom konstatovali da odluka predstavlja, s jedne strane, svojevrsno priznanje Univerzitetu u Novom Sadu, a sa druge je doprinos stabilizaciji prilika u tom delu Srbije, navodi se u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

Izvor: RTV

povezane teme

13
Student Odgovori
Para vrti gde burgija neće... Kosovo smo izgubili, a Vojvodina plaća studiranje za albanske studente?
fifi Odgovori
Vovjodina placa sve zivo, a ne samo albanske studente!
sve se crpi odavde.. jos od 1920 godine Vojvodini je nametnutno preko 20 poreza kog druge republike nisu placale...
Bunjevac Odgovori
Vojvodina i treba da plaća za napredak Srbije.To je sasvim uredu jer je to bila volja i nas Bunjevaca kad smo na Velikoj skupštini u Novom Sadu glasali za prisajedinjenje Kraljevini Srbiji.Uostalom,pitajte Bajića pa će da vam kaže isto to.
jerzsa Odgovori
Hoce li uskoro Vojvodina dostici dno????? uvek samo daje,daje i daje, a ukoli nedaje sama onda joj se oduzima......tako je to od pocetaka od kada je pripojena srbiji. 80.-tih godinama mi se skidalo sa plate pomoc te za jug srbije, te za kosovo, i jos uvek nije dosta!!!! Eeejjj gde bi Vojvodini bio kraj da joj nisu nametali ova davanja?????? Nekada je bila posle Slovenije i Hrvartske najbogatiji deo bivse Jugoslavije, a do sad je srozana i polako ce biti siromasnija i od juga srbije kojoj jos i sad samo daje, ako ne milom onda nalogom i silom!!!!!!! Pitam se ko ce pomoci Vojvodini, ko ce joj dati????? a znam i odgovor: NIKO!!!!!!!!!!
paparaco Odgovori
Koja trula država.Pa ovo je neverovatno.Ima i u Subotici dovoljno siromašnih studenata koji jedva uspevaju da sakupe za studije a mi finansiramo tamo neke u Bujanovcu.
Cinderella Odgovori
Ovde nema studenata za finansiranje?
io Odgovori
sramota!drzava ne zna vise gde i kome da ukrade!!Bujanovac!!Ko placa sve profesore koji ce se vozikati gore dole.Vec smo ih imali u proteklom rezimu na subotickom fakultetu, i vise ih nije bilo nego sto su bili prisutni na casovima.Zato fakulteti izmisle figuru asistenta i problemje resen.Je li moguce da i pored onoga sto se prezivljava u poslednjih 20 godina gradani dozvoljavaju da s jos uvek desavaju ovakve stvari. Srbija je na drugoj planeti, na zalost!!!
Rokford Odgovori
Ja sam pre oko 15~20god. isao na prijemni na VTS i primili su me. U razredu sam bio medju najboljima sta se tice strucnih predmeta. Posto nisam imao para za upis otisao sam u socijal, da trazim da mi bar na kredit daju da krenem u visu skolu. Rekli su to je luksuz imam srednju. Rekao sam dajte mi onda posla, rekli su da ni drugi nemaju posla. Roditelji mi nisu mogli pomoc je otac mi umro jos kad sam bio dete, a majka bila isto nezaposlena.Toliko o tome. Na budzet su stigli gimnazijalci koji tesko da su znali nesto o elektrotehnici, ni osnova a nesto sastavljenije, tako da strucni razvoj je kod njih tezi ali bolji su na prijemnima jer cetri godine se samo an to pripremaju.
fifi Odgovori
ne.. ovde nema studenata za finansiranje..
bitno je da izfinansiramo srbiju.. i zirafe po zooloskim vrtovima.. i studente.. i izgradnju mosta u beogradu.. i td.. itd..
u zarkoj nadi da cemo uskoro biti zasebni
zivela slobodna vojvodina
Momir Odgovori
Još jedna SUMANUTA odluka žutih. Zar nije bilo logičnije da se tamo (ako treba - u šta sumnjam) otvori istureno odeljenje Niškog univerziteta. Ko će ovo ZLO trpeti još POLA GODINE!
fifi Odgovori
mi cemo trpeti.. pa zbog ovog ste trcali 5.oktobra 2000 godine
Bunjevac Odgovori
Neverovatno kake čeljadi ode ima i kako razmišljajedu.Mi Bunjevci moramo bi zafalni našoj matičnoj državi Srbiji što nas je priznala ko naciju,prvi put u istoriji i zato ćemo bit iz petni žila protiv autonomije ili nedaj bože odvajanja Vojvodine od Srbije i zalagat ćemo se da se što više kapitala i svake druge pomoći šalje našoj braći u južnu Srbiju kako bi se oni što prija izjednačili s nama u standardu.Ne triba ode ostat ništa,ionako sve to služi potkožavanju neprijatelja Srbije koji još uvik klape Austrougarsku i Evropsku uniju,a od toga neće bit ništa jel će Srbija ić u savez s Rusijom košto i triba.Bižte dalje od zapada i katoličke crkve,oni su nam uvik radili o glavi,,ta koliko je samo nevini Bunjevaca ubijeno u Jasenovcu.
Cinderella Odgovori
Ti si bunjevac, kandar, pogrišio temu. :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.