Komentara: 11
Pregleda: 4259

Vojput čisti 24 časa dnevno

07.02.2012. u 16:26h
Izvor: RTV Yueco
Vojput čisti 24 časa dnevno

Niske temperature i slab intenzitet saobraćaja umanjili su učinak truda putarskih zimskih službi. Već sa prestankom padavina i blagim porastom temperatura došlo je do povećanja intenziteta saobraćaja, a samim tim i do punog efekta posute soli, tako da su u Subotici pojedine saobraćajnice gotovo bez snega. 24 sata dnevno na terenu su kamioni, utovarivači i grejderi, a za svaki slučaj spremni su i – buldožeri.

Od prvih snežnih padavina, pa do sada, na četiri punkta zimske službe kompanije Vojput angažovano je između 26 i 32 kamiona koji na terenu razgrću sneg i posipaju so. Do sada je posuto oko 500 tona soli i kamenog agregata. Po potrebi, angažovano je 5 grejdera i šest utovarivača. Radi se 24 sata.

Kompanija Vojput održava puteve prvog i drugog reda između Dunava i Tise i autoput od Horgoša do Feketića. Svi pravci su prohodni, s tim da na pojedinim deonicama ima od 2 do 5 sentimetara ugaženog snega na kolovozima. Brzina čišćenja puteva, pored napora koje ulažu zaposleni u ovoj kampaniji, zavisi i od intenziteta saobraćaja temperatura. Kada su temperature niske, a intenzitet slab, potrebno je više vremena da so počne da deluje. Sa druge strane, na prometnijim deonicama, par sati od prestanka padavina, i na temperaturi od -5 kada počinje so da deluje - vidi se i asfaltna podloga.

Nakon snega koji je jutros prestao da pada oko 9 časova, počeo je da duva severni vetar, ali za sada ne stvara nanose. Jedino je teža situacija na petljama autoputa Istok i Sever gde utovarivači sklanjaju sneg koji je na ograde naneo vetar, kao i na graničnom prelazu Horgoš gde je kolona kamiona šlepera dugačka 4-5 kilometara, tako da čistači ne mogu da prođu i adekvatno obave svoj deo posla. U slučaju većih snežnih padavina u narednim danima, za “ne daj Bože”, Kompanija Vojput stavila je stanje pripravnosti buldožere koji su poslednji zimski nastup imali 2003. kada su probijali put do Sombora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 4259
Povezane teme

vojput

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.