Komentara: 9
Pregleda: 4955

Vojni invalidi zadovoljni novim zakonom

12.11.2019. u 09:15h
Izvor: TV Subotica
Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Subotice pozravlja Nacrt zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica, rečeno je na skupu povodom stogodišnjice od osnivanja Udruženja. Istakli su da očekuju da novi Zakon reši sve postojeće probleme, koji se pre svega odnose na primenu prava u praksi.
Vojni invalidi zadovoljni novim zakonom

Pitanje boračkih invalidnina je dobro rešeno, ocenio je Dragoslav Dašić, predsednik Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida u Subotici, koji je posebno pohvalio saradnju sa lokalnom samoupravom.

- Trenutno je rešena invalidnina, primamo je pod Zakonom. To svako dobija na svoj račun, nema šarenila, već po grupama. Svaka grupa ima jednako, a pored toga imamo za ratne vojne invalide koji su u radnom odnosu i borački dodatak - rekao je Dašić.

Iako su prava vojnih invalida i njihovih porodica dobro rešena na papiru, ona su rasuta u čak 40 različitih pravnih akata, što samim tim otežava ostvarivanje prava. Zbog toga vojni invalidi očekuju da novi Zakon ispravi ove nedostatke, budući da će sve objediniti na jednom mestu.

- U okviru radne grupe Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, naše Udruženje je uspelo da se izbori da se napravi novi Nacrt zakona u koji su ušli svi naši predlozi. Dakle, vrlo smo zadovoljni aktuelnim Nacrtom zakona, ima nekih stvari koje su mogle biti bolje rešene, ali pre svega smo zadovoljno što će sve da bude na jednom mestu i što će moći kontinuirano da se poboljšava. Naša najveća briga sada je da taj Zakon uđe u Skupštinu, što su nam obećali predsednik i resorno Ministarstvo, koji su izjavili da će na jesen Zakon biti u Skupštini i od njih očekujemo da to sada i urade - izjavio je Vuk Stanić, sekretar Udruženja u Beogradu.

Udruženje ratnih vojnih invalida osnovali su solunci pre tačno stotinu godina, pridružili su im se invalidi iz Drugog svetskog rata, a potom i oni iz ratova devedesetih. Tada su u naziv dodali i „mirnodopski“ jer su shvatili da je mnogo onih koji su se borili protiv terorizma u vreme mira.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4955
Povezane teme

udruženje ratnih i mirnodopskih invalida

invalidnina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.