Komentara: 3
Pregleda: 6030

Vojna imovina - buduća radna zona

30.11.2009. u 10:21h
Izvor: RTV Yueco
Vojna imovina - buduća radna zona

Subotica je, može se slobodno reći, završila borbu za pribavljanje Vojne imovine – kasarne „Petar Drapšin“, poligona Radanovac i zemljišta pored kasarne na Halaškom putu. Sada sledi težio deo posla - infrastrukturno opremanje i, naposletku, privlačenje investitora i pokretanje nove proizvodnje, otvaranja novih radnih mesta, i povećanje životnog standarda. Na tom putu, Subotici će podršku pružiti vlada Srbije i Agencija za promociju stranih ulaganja.

Dugo čekana Vojna imovina u rečniku subotičkih političara od sada se zove - buduća radna zona. Ona obuhvata površinu od 80 hektara, u koju spada nekadašnja kasarna „Petar Drapšin“ i zemljište pored kasarne na Halaškom putu. Pred vladom je i odluka o razmeni nepokretnosti za vojni poligon Radanovac. Tako kompletirana buduća radna zona nakon razmene treba da se infrastrukturno opremi i kao takva ponudi potencijalnim investitorima.

Preuzimanje vojne imovine i njeno privođenje nameni ekonomskog razvoja jedno je od najvažnijih obećanja koje je sadašnja garnitura vlasti pružila građanima. Njeno opremanje će biti potpomognuto od strane vlade Srbije, a onda sledi teži deo posla – privlačenje investitora. Mnogo gradova u Srbiji ima ambiciju da otkupom Vojne imovine dođe do raspoloživog zemljišta za investitore.

Put do stranih investitora vodi preko Agencije za promociju stranih ulaganja SIEPA. Subotica je zbog svojih kulturno – geografskih i demografskih odlika bila i ranije privlačna investitorima ali je pribaljanjem zemljišta za buduću radnu zonu stvoren preduslov ne samo za interesovanje nego i za ulaganje njihovog kapitala kod nas.

Novim industrijskim zonama potrebna je dobra putna mreža. Iz tog razloga već su počeli preliminarni razgovori na temu izgradnje poveznice koja bi spojila Palićki i Senćanski put, kako bi se teški teretni saobraćaj, koji će doći kao „posledica“ investicija, izmestio iz Palića kao naselja, i Palićkog jezera kao turističkog centra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6030
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.