• Pregleda: 3251

Vodovod poklonio 800 sadnica školama

Vodovod poklonio 800 sadnica školama

U okviru projekta „Akvarijus-vodonoša grada“ subotički Vodovod u saradnji sa gradom podelio je sadnice osnovnim i srednjim školama. Cilj akcije je podizanje svesti o značaju i zaštiti resursa vode i brige o zaštiti životne sredine. Sadnice su iz Goranskog rasadnika.

U dvorištu Osnovne škole „Miroslav Antić“ održana je centralna akcija sadnje koju organizuje subotički Vodovod. Akcija se obeležava između dva velika ekološka praznika Dana planete zemlje i Svetskog dana zaštite životne sredine 5.juna. Sadnice mnogo znače za decu.

U Subotičkom Vodovodu kažu da između 22.aprila i 5. juna, dva najznačajnija ekološka praznika za sve ljude na planeti realizuju projekat „Akvarijus, vodonoša grada“. Cilj svih njihovih akcija je da građani nauče da se racionalnije odnose prema vodi i čuvaju prirodu.

Grad uvek pomaže aktivnosti komunalnih preduzeća koje se odnose na školski sistem. U Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ našli smo se zbog dva povoda, rekao je gradonačelnik.

U Vodovodu kažu da su obezbedili 800 sadnica za osnovne škole i tri srednje škole. Cilj akcije je podizanje ekološke svesti kod dece. Sadnice su iz Goranskog rasadnika.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.