• Pregleda: 3552

Voda u bazenu na Prozivki je ispravna

Na pritužbu sugrađanina na higijenju i ispravnost vode u bazenu na Prozivki, upravnik SRC "Prozivka" demantovao je bilo kakvu zagađenost i da ne postoji bilo kakav zdravstvena opasnost po korisnike ovog sportskog objekta, a za to su garant periodične kontrole Zavoda za javno zdravlje.
Voda u bazenu na Prozivki je ispravna

Redakciji City televizije obratio se jedan Subotičanin koji je iskazao pritužbe na čistoću i higijenske uslove na bazenu na Prozivci.

Boris Vugdelija ispred uprave ovog sportsko-rekreativnog centra, demantovao je u izjavi za ovu televiziju tvrdnje sugrađanina da je voda u bazenu zagađena, te da postoji opasnost od gljivičnih oboljenja, i naglasio da je prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje kvalitet vode u bazenu zadovoljavajući, i da se poštuju i svi ostali higijenski kriterijumi.

Vugdelija je istakao da se voda čisti 24 časa putem filtera, a da Zavod za javno zdravlje dva puta mesečno proverava kvalitet bazenske vode.

Prema informacijama koje su nam dostavljene od strane SRC "Prozivka", voda se kontroliše svakodnevno 4 puta, a Zavod za javno zdravlje Subotica sa svojim medicinskim osobljem kontrolu vrši najmanje 2-3 puta mesečno ili po potrebi češće. U prilogu vesti je aktuelni Izveštaj o ispitivanju bazenske vode.

- Izveštaj o ispitivanju vode u malom bazenu (17.1.2014. godine)
- Izveštaj o ispitivanju vode u velikom bazenu (17.1.2014. godine)

Izvor: RTV City

povezane teme

17
lalo Odgovori
Slusaj ti njih 2 puta mesecno.... Treba da se proverava dnevno !!!
Dormisan Odgovori
a bas me zanima,kad ce neko da kaze neku istinu u korist gradjana...
bandi Odgovori
2 Puta mesecno ?!??!!?!
Pa mislim ,stvarno....sta kazati ?
kojot Odgovori
"Операција успела пацијент умро"
pajo Odgovori
I sad da me ubede da odlazim sa porodicom i prijateljima da se kupam! A verovatno je to cilj Vmsz_a da gradjani idu u Morahalom! A svi znamo i ako je neispravno nesto ipak je to Ok!
sad Odgovori
Sigurno, taj je tamo 2 puta mesecno ako ne i manje... Posto svlacionica nema vrata 6 meseci....U morahalom-u sam vidjao ljude da testiraju svakih par sati... Inace bazen je katastrofa, vise se nema para ni za dezinfekciju nogu kada se prolazi iz tuseva ka bazenu. Pukli su totalno. Napravicu jednu reportazu i postaviti na pistaljku kad vec ovi nasi "novinari" nisu sposobni
sad Odgovori
umalo da zaboravim, kada misle popraviti ono svetlo, stoji napolju sa sve kablovima, takodje vise meseci... samo gledas oce te puknuti struja ili ne
ffilozoff Odgovori
@bandi ti se nemoras ni kupati,bazdis svakako!!!!!!!
Dzoni Odgovori
Na bazenu na Spensu u Novom Sadu se češće proverava voda i uprkos tome voda je uvek vidno prljavija od ove na bazenu na Prozivci. Stalno nosim plivačke naočare i voda je izuzetno prozirna tako da mislim da je ova prijava čisto u svrhu loše reklame.
Plivac Odgovori
Nemojte me pogresno svatiti,ALI kod komsija, madjara bazen nije nikakvo cudo,svako selo ga ima !
ALI, svaki bazen ima malu prirucnu laboratoriju,2500 e I malte ne, cistacica proverava vodu 2 puta dnevno.
Posteno Odgovori
Mislim da nema razloga za brigu , voda je u bazenu direktno od precistaca stigla te bi kao i ceo Palic trebalo da je ispravna .
nikad bila na bazenu Prozivka Odgovori
alo! da li ovde neko čita tekst do kraja? pročitali prvi deo teksta, pa ajd u pljuvanje! lepo piše da se voda kontroliše svakodnevno 4 puta, a zavod za javno zdravlje Subotica 2 puta mesečno ili po potrebi češće. koliko negativne energije, da čovek ne poveruje!!
ISTINA Odgovori
Da li je neko procitao nalaze vode veliki bazem je u redu, a sta je sa malim bazenom u kojem su pronadjenje aerobne mezofilne bakterije i to ne u maloj kolicini. Preuzmite gore izvestaj o vodi u malom bazenu i procitajte, mislili su da niko nece njuskati po papirima.
Redovan posetilac Odgovori
Nije u pitanju samo voda....Na bazenu nema spremačice, prljavština je užasna.
bogotac Odgovori
Dezurni pljuvaci pa vi ste presmesni! Kad nema nikakvih problema onda su problem npr. ROMI koji se kupaju u bazenu!
Kome se ne sviđa SRC Prozivka neka ne ide tamo, jednostavno. Idite preko u Moraholom pa se tamo banjajte, spustajte niz tobogan, pecajte ribice! MORAHOLOM NEMA VELIKI ZATVORENI BAZEN!
Vlado Odgovori
Caka je u tome što je voda ispravna, kako tamo piše, "iz aspekta ispitivanih parametara". Nije navedeno da je ispravna nego ono što su ispitivali je ispravno.
Ispitivanja su samo mikrobiološka a mikrobiološki može biti ispravna i spetiška jama ako se dovoljno ubaci živog kreča. Ovakvo ispitivanje mora da se sprovodi svakodnevno jer može da se stekne osećaj da se vode ispituje neposredno posle ubacivanje dela čiste vode.
ovca Odgovori
Ja bih volela da znam sta se nalazi u toj vodi.Bila sam pre dve nedelje i od onda svaki dan perem kosu i stavljam pakovanja ali ne mogu isprati uzasan smrad.Svi osete neki uzasan miris kada mi pomirisu kosu. Cesto idem na bazene tu i tamo ali ovako nesto nisam dozivela.Uzas.Mene tamo nece vise videti.A ni moju decu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.