Komentara: 10
Pregleda: 8249

Vlasnik menjačnice tužio Osnovni sud

03.04.2012. u 18:21h
Izvor: SuMedija
Vlasnik menjačnice tužio Osnovni sud

Zbog toga što je Osnovni sud u Subotici dugovao Biološkom fakultetu u Beogradu, za ispitivanja od 2008. do 2011. godine, preko 1,8 miliona dinara, zbog čega sedam meseci nije stizao DNK nalaz koji dokazuje identitet pljačkaša menjačnice „Kuki“ u centru Subotice, njen vlasnik, Ranko Čovilo, odlučio je da tuži sud i traži naknadu štete. On tvrdi da je, zbog nemogućnosti da u tom periodu dokaže identitet razbojnika koji mu je odneo 8.000 evra i da ga tuži za nadoknadu štete, zapao u teške finansijske probleme i da se nalazi na ivici egzistencije.

Menjačnica koja je u vlasništvu Subotičanina Ranka Čovila opljačkana je u martu prošle godine. Iako je pljačkaš kasnije uhvaćen, ova pljačka i dalje nije dobila svoj epilog, a naredno sudsko ročište pred Osnovnim sudom u Subotici zakazano je za septembar ove godine.

- Iako je bio poznat identitet razbojnika, on dugo vremena nije uhapšen, a kada je konačno priveden, pojavili su se dodatni problemi. Prilikom pljačke menjačnice, ostavio je DNK trag koji je upućen na analizu na Biološki fakultet u Beogradu, što je trebalo da bude i ključni dokaz u celom slučaju. Međutim, prolazilo je vreme, ali nalaz nije dolazio. Mislio sam da neko koči slučaj, ali sam kasnije došao u posed dokumenta u kojem jasno stoji da Osnovni sud u Subotici duguje značajna sredstva Biološkom fakultetu i da je to razlog što izveštaj ne stiže – rekao je Ranko Čovilo.

Tek nakon više od sedam meseci od pljačke, izveštaj koji potvrđuje identitet počinioca pljačke, a koji je u međuvremenu pušten na slobodu, je stigao u Suboticu, ali je Osnovni sud u Subotici naredno ročište zakazao tek za septembar ove godine. Tek nakon toga, opljačkani Čovilo ima pravo da pokrene spor za nadoknadu štete.

- Prvo zbog njihovih neizvršavanja obaveza čekam DNK nalaz sedam meseci, a sada ročište zakazuju tek za septembar. Ja sam, nakon što mi je oteto 8.000 evra, pretrpeo strahovit gubitak, jer nisam mogao da plaćam račune i izvršavam svoje obaveze, pa mi sada preti i blokada računa od strane Poreske uprave u Subotici, nakon čega može doći i do zatvaranja menjačnice. Tražio sam, zbog svih ovih okolnosti, da mi Poreska uprava izađe u susret, ali su me odbili. Tražio sam i pomoć grada, da mi se odloži plaćanje nekih komunalnih računa, ali za sada nisam dobio pozitivan odgovor. U istom periodu, često srećem pljačkaša po gradu i gledam ga kako troši moj novac – ogorčen

Svega pet meseci nakon prve pljačke, menjačnica „Kuki“ u centru grada opljačkana je ponovo, a tada su dva razbojnika i pretukla Ranka Čovila.

- Odneto je 2.500 evra, ali su pljačkaši privedeni i taj slučaj je trenutno u postupku. Za sada nemam primedbi na taj slučaj i očekujem da će mi šteta iz te pljačke uskoro biti nadoknađena – dodao je Čovilo.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 8249
Povezane teme

menjačnica

Osnovni sud Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.