Komentara: 1
Pregleda: 4265

Vlado Georgijev za decu Kolevke

27.11.2009. u 11:14h
Izvor: RTV Yueco
Vlado Georgijev za decu Kolevke

Vlado Georgijev ponovo će pevati u Subotici. Ovoga puta, poznati kantautor učestvovaće u humantitarnom koncertu, zajedno sa Osnovnom baletskom školom „Raičević“. Koncert je planiran za 6. decembar, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za zamenu krovne konstrukcije Doma za decu „Kolevka“.

Natalija Raičević je jedna od retkih baletskih pedagoškinja u našoj zemlji. Nakon završenih studija u Francuskoj, ona je svoje znanje stavila i u funkciju radne terapije dece ometene u razvoju koja su smeštena u Domu „Kolevka“. Terapija pomaže njihov razvoj, a na koncertu će ta deca imati priliku da nastupe sa jednom od najvećih zvezda muzičke scene na ovim prostorima.

Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ postoji od 1903. a u njoj je trenutno smešteno 183 dece, uzrasta do 10 godina. Na koncertu sa Vladom Georgijevim i baletskom školom „Raičević“ će nastupati petoro dece iz ove ustanove. Voditelji „Kolevke“ su zahvalni na svemu pruženom i Georgijevu i Nataliji Raičević a u samoj ustanovi se već sada oseća trema.

Prvi zajednički humanitarni koncert Vlade Georgijeva i baletke škole „Raičević“ će biti održan pod pokroviteljstvom gradonačelnika Subotice. Koncert će biti prvi u nizu manifestacija koje bi trebalo da se u budućnosti održavaju pod sloganom „Umetnici za Kolevku“.

Vlado Georgijev je poslednji put u Subotici nastupao 2004. godine. Humanitarni koncert Vlade Georgijeva i baletske škole „Raičević“ biće upriličen u velikoj većnici gradske kuće 6. decembra. U prodaji će se naći 150 ulaznica po ceni od 2000 dinara, dok je sam prihod sa koncerta namenjen za zamenu krovne konstrukcije zgrade „Kolevke“. Za rezervaciju karata obratite se Službi za protokol Grada Subotice na 554 688.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4265
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.