Komentara: 73
Pregleda: 17925

Visoki funkcioner Vlade APV vozilom usmrtio pešaka u Bikovu

29.12.2017. u 08:26h > 15:21
Izvor: Subotica.com
Kako RTS saznaje u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, sinoć oko 19.20 časova na lokalnom putu Subotica–Bikovo, na ulazu u to naselje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo službeno vozilo Pokrajinske vlade.
Visoki funkcioner Vlade APV vozilom usmrtio pešaka u Bikovu

Prema prvim dostupnim informacijama sa lica mesta automobil je naleteo na pešaka iz Bikova (69) koji je preminuo na licu mesta.

Kako je RTS-u potvrđeno u tužilaštvu, u vozilu se nalazio jedino Mihalj Njilaš, potpredsednik Pokrajinske Vlade. Uviđaj je obavljen tokom večeri, a naređena je obdukcija tela pešaka, alkotest vozača kao i vanredni tehnički pregled vozila.

Njilaš se po našim saznanjima vraćao sa novogodišnjeg prijema koji je organizovao Savez vojvođanskih Mađara (SVM) u sedištu te organizacije u Subotici, na poziv njegovog  kolege Ištvana Pastora.

Povodom ovog tragičnog događaja, jutros se saopštenjem oglasio SVM, izražavajući saosećanje sa porodicom nastradalog pešaka.

- Savez vojvođanskih Mađara očekuje rasvetljavanje okolnosti nesreće, i ne želi da komentariše razna nagađanja iznesena u medijima, međutim smatra da je važna činjenica to, da Mihalj Njilaš nije pio alkohol jer je bio načisto sa time – nakon što je svom vozaču, zbog obavljanja njegovih ličnih obaveza, dao slobodan dan – da će sam voziti službeno vozilo - navodi se u saopštenju SVM.

Iz Tužilaštva navode da je nakon sprovedenog alkotesta vozača ustanovljeno da Njilaš nije imao alkohola u krvi, ali će bez obzira na to protiv njega biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 73
Pregleda: 17925
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

poginuo u saobraćajnoj nesreći

mihalj njilaš

saobraćajna nezgoda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.